IK WIL...voorbereid zijn om mijn software audit te overleven.

BEN Jij KLAAR VOOR een AUDIT?

Misschien ben je binnenkort aan de beurt. Ben je er klaar voor? De meeste organisaties zeggen van niet.

Bekijk onze 10 stappengids om een software audit te overleven

MAAK GEEN FOUTEN

Wat zijn de meest voorkomende fouten die worden aangerekend bij een audit?

HOE OVERLEEF IK EEN SOFTWARE AUDIT?

Softwarebedrijven zijn op jouw geld uit

Softwarebedrijven willen inefficiënt licentiebeheer afstraffen met fikse geldboetes. Als je nog steeds vertrouwt op een excelsheet (ach, dat is beter dan een bierviltje, toch?) om je licenties te beheren is de kans groot dat je hiervoor diep in de beurs zal moeten tasten.

Ruim twee op de drie ondernemingen kunnen dit jaar een audit verwachten. Bovendien meldt het merendeel van de bedrijven dat ze over een periode van 12 maanden herhaaldelijk een audit hebben ondergaan. Aan het resultaat van deze audit kan een duur prijskaartje vasthangen. Daarom verspillen veel ondernemingen geld aan overtollige licenties om deze uitgaven te vermijden. Dankzij Ivanti kan je erop vertrouwen dat de licentiepositie klopt door je leveranciers proactief te managen.

Ga je volgende software audit vol vertrouwen tegemoet.

Een grondige kennis van welke software is gekocht en welke werd geïmplementeerd is cruciaal om een audit te overleven. Met de hulp van Ivanti krijg je een kloppend beeld van je licentiepositie. De tijd van het kijken in je glazen bol is dus voorbij.

Accurate rapportering
Genereer accurate, vendorspecifieke overzichten om de huidige stand van je compliance te ontdekken.
Behoud je productiviteit
Een audit kan soms meer dan een jaar duren, terwijl de activiteiten verstoord worden en de kosten oplopen. Ivanti helpt jou om het oponthoud te minimaliseren.
Kennis is macht
Maak kennis met je werkelijke licentiepositie, aangenaam! Weet het hoe en wat van je softwarelicenties.
Bespaar geld
Beperk de kosten door overtollige licentie aankopen te vermijden. Wees gerust, je zal geen hoge boetes of ‘true-up’ kosten hoeven ophoesten.

Ben voorbereid vóór het zover is

Voor veel bedrijven wordt de controle over hun software assets pas een prioriteit wanneer er een audit aan de gang is. Oeps. De schade is onherstelbaar en manifesteert zich in ‘true-up’ kosten, boetes en juridische kosten. Een slechte audit kan ook de reputatie van je bedrijf schaden. Wacht dus niet langer: ga vol vertrouwen je audits tegemoet, wordt veiliger en bespaar kosten met Ivanti.

Asset Manager
Proactief IT assets beheren en volgen.
License Optimizer
Een volledig overzicht van al je software licenties.

Oplossingen die je heel wat geld besparen

Verpakkingsbedrijf Sealed Air bespaarde bijna 1 miljoen dollar aan licentiekosten binnen de eerste drie maanden na het implementeren van Ivanti. Ontdek hoe onze klanten niet enkel de audits overleven maar ook nog eens geld besparen!

B2B connectoren

Importeer automatisch aankoopinformatie van leveranciers als CDW, Microsoft, Adobe, Lenovo, Dell en HP om asset records aan te maken.

Oog voor detail

Toegang tot realtime informatie over het softwaregebruik om je licentiebeheer te optimaliseren. En dat is niet alles: je kan alle details opvragen over wanneer de software voor het laatst werd gebruikt of hoe vaak en hoe lang het werd gebruikt.

Contract management

Identificeer of applicaties nog onder geldige, goedgekeurde licenties vallen en rapporteer elk gebruik dat de bedrijfsrichtlijnen niet volgt.

Out-of-the-box workflows

Ivanti Asset Manager for Endpoints biedt een direct inzetbare workflow die je door de audit ervaring leidt en je bijstaat om jouw compliance te bewijzen.

Workspaces Dashboards

Visualiseer jouw huidige compliance-status, identificeer vlot welke softwarelicenties niet compliant zijn en krijg een schatting van de ‘true-up’ kosten.

Automatische detectie

Toegang tot en inventarisatie van alle beheerde en onbeheerde IP verbonden apparaten op je bedrijfsnetwerk zodat je een nauwkeurig overzicht hebt van je software assets.

ZORGELOOS JE VOLGENDE AUDIT IN

CONTROLE OVER JE LICENTIEPOSITIE