IK WIL...stoppen met het uitgeven van beheerdersrechten aan gebruikers, zonder complicaties.

Application Access Control

De toegang tot applicaties beheren.

Ga voor een consistente ervaring voor alle apparaten.

application control product screenshot

Bespaar je graag geld?

Beperk de licentiekosten.Optimaliseer je compliance.

BEN ZUINIG OP jE BEHEERDERSRECHTEN

Het dilemma van beheerdersrechten

Zelfs bedrijven in weinig gereguleerde industrieën werden door de opmars van malware en ransomware gedwongen om beheerdersrechten weg te halen bij hun gebruikers. Het vergrendelen van desktops is efficiënt om risico’s te beperken, maar jammer genoeg zorgt dit ook voor aanzienlijk kwaliteitsverlies van de gebruikerservaring.

Een negatieve gebruikerservaring leidt tot minder productieve gebruikers die vaker de helpdesk contacteren. Daarnaast kunnen ze als reactie op hun systeemvergrendeling verzanden in schaduw IT, waardoor weer nieuwe veiligheidsrisico’s ontstaan.

application control product screenshot

STOP MET HET UITGEVEN VAN BEHEERDERSRECHTEN

Het verwijderen van beheerdersrechten vormt geen probleem voor gebruikers als ze dezelfde toegang en applicaties hebben als voorheen. 

Maak het persoonlijk
Dankzij een gedetailleerde personalisatie van de gebruikersomgeving ervaren gebruikers geen hinder.
Contextbewuste veiligheidsregels
Risico’s variëren per context van de eindgebruiker. Pas je beleid aan de situatie aan.
Blokkeer indringers
Als het niet kan draaien, kan het je endpoints ook niet aanvallen.
Wie is (niet) compliant?
Volg besturingssysteem en applicatie adoptie trends en detecteer endpoints die niet compliant zijn.
Whitelist alternatief
Stop met het maken en bijhouden van whitelists. Focus liever op wie de autorisatie heeft om applicaties toe te kennen aan gebruikers.
Heb vertrouwen, maar controleer
Onderscheid bruikbare endpoint gegevens van ruis. Volg kritische KPI's en identificeer verdacht gedrag.
Zelfregulering
Geef je gebruikers in uitzonderlijke gevallen zelfregulerende rechten via selfservice, veilig en audit proof.

Hoe kan Ivanti je helpen?

Met Ivanti is je IT team in staat om beheerdersrechten te verwijderen, eindpoints te beveiligen, risicovol gedrag op te sporen en compliance te garanderen zonder kwaliteitsverlies voor de gebruikerservaring. Gebruikers beschikken over de applicaties, personalisatie en bevoegdheden die ze nodig hebben om hun werk te doen en voelen zich ondersteund, niet benadeeld.

Application Control
Endpoint controle dat de veiligheidsrisico’s beperkt zonder nadelige gevolgen voor de gebruikerservaring dankzij privilege- en policy management en door ongeautoriseerde code te blokkeren.
Environment Manager
On-demand personalisatie en een gedetailleerd, contextbewust controlebeleid voor een optimale gebruikerservaring en beveiliging van je endpoints.

Geef de gebruikers wat ze willen én beveilig je endpoints

Vind het evenwicht tussen het efficiënt beheren van de beheerdersrechten en het tegemoetkomen aan de gebruikersbehoeften. 

Hou overzicht

Detecteer verdacht gedrag op je eindpoints, zoals onbekende processen die worden  opstarten bij het inloggen. Weet welke gebruikers beheerdersrechten hebben, en volg de zelfregulerende activiteiten van gebruikers om trends te spotten. Bewaak alle eindpoints om verdachte bestanden te identificeren.

Gedetailleerd, contextgevoelig controlebeleid

Voldoe aan de compliance normen van je bedrijf en van je sector zoals NEN 7510 door de regels in realtime toe te passen tijdens de gebruikerssessie, niet alleen bij het inloggen. Meerdere regels worden tegelijkertijd toegepast om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Desktop Personalisatie

Registreer alle gebruikersspecifieke aanpassingen aan het besturingssysteem en applicaties. Sla deze informatie centraal op, zodat je on-demand een consistente, gepersonaliseerde desktop kan leveren.

Aanpak van intensief gebruik binnen bedrijven

Voorkom de meeste problemen door applicatie- en tijdslimieten op te leggen. Beperk de toegang tot netwerkbronnen. Ga voor contextuele URL-omleiding, gedetailleerde controle over de installatie van webapplicaties en wijzigingsbeheer om ongewenste wijzigingen te voorkomen. 

Application Control

Weer bedreigingen af zonder uitgebreide whitelists en blacklists handmatig te beheren en zonder de gebruikersproductiviteit te hinderen. Trusted Ownership™ zorgt ervoor dat alleen applicaties die werden geïntroduceerd door betrouwbare beheerders kunnen functioneren. 

Minder eigen rechten

Maak gebruik van precieze niveaus in gebruikersrechten, zonder de workflow te verstoren. Sta optionele zelfregulering toe via vooraf gedefinieerde algoritmen en leg de endpoint gegevens vast om te analyseren in welke mate het beleid beantwoordt aan de werkelijke bedrijfsbehoeften.

MINDER BEHEERDERSRECHTEN, TEVREDEN GEBRUIKERS

YEP, HET KAN ECHT!