IK WIL...detecteren en inventariseren wat ER gebeurt op mijn netwerk.

ZORG DAT JE KLAARSTAAT

Lees ons 10 stappenplan voor software audits.

Weet wie zich in jouw netwerk beweegt.

GARTNER RAPPORT

Gartner Client Management Tools Market Guide is je beste referentie. Bekijk de inzichten.

INZICHT IN JE NETWERK

Je bent zo efficiënt als je netwerkdetectie

Hoe kan je iets beheren en beveiligen als je niet weet dat het bestaat? 

Een van onze klanten kon zo'n $958.000 aan licentiekosten besparen door ongebruikte software in kaart te brengen dankzij netwerkdetectie. Voor sommige klanten is nauwkeurige netwerkdetectie vooral belangrijk voor veiligheidsredenen. Maar wat dacht je van kostenramingen?

Wanneer jouw VP zich afvraagt hoeveel het zou kosten om alle pc’s te upgraden naar het nieuwste besturingssysteem, heb jij het antwoord klaar. Dankzij, je raad het al, netwerkdetectie. 

Weet wat er speelt in je IT omgeving

Dankzij Ivanti’s inventory management en netwerkdetectie kun je alle apparaten op je netwerk detecteren. Track apparaten op elke locatie op het internet en track alle applicaties op ieder apparaat. Zo heb je alle informatie bij de hand voor een succesvolle software audit. 

Detecteer malafide toegangspunten
Op elk subnet wordt automatisch een endpoint aangeduid om eventuele draadloze toegangspunten op het netwerk te identificeren.
Jou ontgaat niets
Het is zoals een permanente netwerk-buurtwacht - als iets je netwerk betreedt, ook al is het maar voor even, dan weet je ervan en kan het geïnventariseerd worden.
Zie de connecties
Visualiseer de verbindingen tussen apparaten, software, assets en gebruikers.
Visualiseer data en genereer rapporten
Analyseer de geïnventariseerde gegevens of ontwikkel op maat gemaakte rapporten om goed doordachte beslissingen te maken.
Inventariseer verbonden apparaten
Inventariseer externe systemen en apparaten die via het internet verbonden zijn. Hiervoor heb je geen VPN nodig.
LOKALISEER ALLE SOFTWARE ASSETS
Maak gebruik van een handige lijst die alle software en uitgebreide gebruikersinformatie bevat.
GEEN MANUELE INTERVENTIES
Automatiseer handmatige handelingen. Detecteer apparaten snel en in realtime op elk netwerksegment.

ZIE MEER EN WEET MEER

Een efficiënte detectie en inventarisatie van hardware en software assets vormt de basis voor het moderniseren van jouw IT omgeving.  Endpoint security, IT asset management, netwerkdetectie en service management zijn essentieële IT disciplines die gebruik maken van inventarisatiegegevens en netwerkinzicht. Netwerkdetectie en inventarisatie hebben dus een belangrijke functie voor IT in de bredere zin van het woord. 

Unified Endpoint Manager
Geïntegreerd endpoint management voor alle gebruikersapparaten.
Endpoint Security voor Endpoint Manager
Beveilig je endpoints.

DATA WAAROP JE KAN VERTROUWEN

Degelijke detectie en inventarisatie liggen aan de basis van efficiënte IT systemen en doeltreffend asset- en beveiligingsbeheer.

Visualisatie van gegevens en dashboards

Visualiseer alle verzamelde gegevens in combinatie met gegevens van andere business databases. Ontwikkel business value dashboards of ontdek trends, anomalieën of realtime gegevens in visuele rapporten.

Gegevensconnectoren

Verzamel gegevens van meerdere bronnen die niet zouden worden gedetecteerd via een beveiligingsscan van het netwerk. De connectoren omvatten onder andere B2B-gegevens zoals informatie over de garantie op hardware, licentieregels of verkoopinformatie van resellers. De connectoren kunnen ook jouw IT inventariseringsgegevens koppelen aan andere gegevens zoals aan een CMDB voor servicebeheer.

Normalisatie van gegevens

Schoon data op en reduceer het aantal verschillende benamingen die naar hetzelfde verwijzen. Converteer alle IT data zodat ze dezelfde benaming, structuur, classificatie en mapping gebruiken.

Overal detecteren en inventariseren

De Cloud Services Appliance is een management gateway die veilige inventarisatie biedt van alle remote apparaten die met het internet verbonden zijn. Inventariseren kan via de cloud, zonder een dure VPN connectie.

Grondige inventarisatie

Wanneer een apparaat gedetecteerd is gaat de inventariseringsoplossing elk IP-gekoppeld apparaat of elke service grondig analyseren om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over onder andere de netwerkverbinding, hardware, fabrikant en welke software gebruikt wordt op het apparaat. Wanneer het apparaat onder beheer is zal de inventarisatie ook softwaregebruiksinformatie verstrekken, wat handig is voor het beheer van je software assets.

ALLES IN DE SMIEZEN

Gebruik passieve en actieve detecteringstechnologieën om alle beheerde of onbeheerde apparaten op te sporen. Alle met het netwerk verbonden apparaten worden in realtime gedetecteerd, ook als ze zich achter een firewall bevinden.

WEET WAT ER GEBEURT OP JE NETWERK

OVERAL, EENVOUDIG EN GRONDIG.