Ivanti benoemt softwareveteraan Jeff Abbott als nieuwe CEO

Naast nieuwe CEO helpt aanstelling nieuwe directieleden bij Ivanti's strategische groeiplannen en om de Everywhere Workplace te realiseren

DEN BOSCH — 4 oktober 2021 —

Ivanti, het automatiseringsplatform dat IT assets van cloud to edge detecteert, beheert, beveiligt en onderhoudt, kondigt de aanstelling aan van Jeff Abbott als nieuwe CEO. Met ingang van 1 oktober 2021 neemt hij die rol over van Jim Schaper. Ivanti wordt ondersteund door Clearlake Capital Group, L.P., TA Associates, en Charlesbank Capital Partners, LLC (samen met hun filialen, "Clearlake", "TA," en "Charlesbank").

Abbott is sinds januari 2020 president van het bedrijf. Samen met Jim Schaper zorgde hij de afgelopen 18 maanden voor een enorme vooruitgang van Ivanti. Zo zijn inkomsten van het bedrijf ruim verdubbeld tot meer dan 1 miljard dollar, en is veel geïnvesteerd in het ondersteunen van de klanten- en werknemersbasis door middel van een organische en acquisitiegroeistrategie.

"Jeff is een natuurlijk leider en heeft Ivanti geholpen om het succes te bereiken dat we in de afgelopen twee jaar hebben gerealiseerd. Ik kijk er naar uit om Ivanti nog sneller te zien blijven groeien onder zijn leiderschap," zegt Schaper. "Deze transitie was altijd al onderdeel van ons plan toen we beide naar Ivanti kwamen. Ik heb vertrouwen in Jeff's vermogen om de koers te houden die we als organisatie hebben uitgezet om de Everywhere Workplace te realiseren en beveiligen. Ivanti heeft de juiste leiders binnen de organisatie om geweldige resultaten neer te zetten voor onze klanten en partners, terwijl we ook een cultuur van samenwerking en kansen voor onze medewerkers creëren."

Abbott heeft meer dan 25 jaar ervaring bij grote software- en services-bedrijven, waaronder Accenture, Oracle, en Infor. Als president van Ivanti overzag hij alle aspecten van product en go-to-market strategie en uitvoering, waaronder productontwikkeling, product management, marketing, global sales, customer experience en operations. Door recente overnames, waaronder Pulse Secure, MobileIron, Cherwell, en recentelijk RiskSense, heeft Ivanti de oplossingen van het bedrijf versterkt en een holistische Zero Trust security en IT service-architectuur gecreëerd die de problemen in deze nieuwe werkomgeving kunnen oplossen.

Ivanti kondigde vandaag ook drie nieuwe benoemingen aan in de Raad van Bestuur. Jeff Abbott zal toetreden tot de Raad van Bestuur samen met de nieuwe medevoorzitters Chris Heim en Dan Mayleben, industrie leiders met ervaring in het stimuleren van groei en het creëren van lange termijn waarde in software bedrijven. 

"Ik ben bij Ivanti gekomen omdat ik een kans zag om de behoeften van IT en werknemers aan te pakken door de toekomst van werk te ondersteunen en de Everywhere Workplace mogelijk te maken," zegt Abbott. "De  verwachtingen van gebruikers zijn hoger dan ooit en er is een zeer reële dreiging van cyberaanvallen. Dit alles zorgt voor een nog sterkere behoefte aan onze oplossingen. Ons team maakt een echte impact voor mensen en organisaties over de hele wereld. Ik waardeer de samenwerking met Jim door de jaren heen en ik ben verheugd om de samenwerking met Clearlake, TA en Charlesbank voort te zetten en daarnaast Chris Heim en Dan Mayleben te verwelkomen in onze raad van bestuur."

Heim is executive chairman van HelpSystems, een cybersecurity- en automatiseringsbedrijf waar hij eerder CEO was. Dan Mayleben is ook lid van de raad van bestuur van HelpSystems, waar hij de CFO was en nauw met Chris samenwerkte om de omvang van het bedrijf meer dan te verdrievoudigen door middel van een succesvolle softwareconsolidatiestrategie. Verder hebben Heim en Mayleben strategische waarde gecreëerd bij HelpSystems door meer te investeren in cybersecurity en een grootschalige organisatie op te bouwen die vandaag de dag kritieke infrastructuursoftware levert aan meer dan 20.000 klanten wereldwijd. Het duo heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de groei en het succes van verschillende andere softwarebedrijven en is al een aantal jaren verbonden aan TA en Charlesbank. 

"Chris en Dan voegen een enorme ervaring toe aan de raad van bestuur van Ivanti bij het laten groeien van softwarebedrijven," zegt Abbott. "Ze hebben een uitstekende staat van dienst in het nauw samenwerken met managementteams om bedrijven naar de volgende fase van groei te helpen. Het Ivanti-team is zeer enthousiast om ze bij ons te verwelkomen, en we kijken ernaar uit om hun diepgaande expertise en strategische inzichten te gebruiken om het pad dat we bewandelen te verbeteren."

"We zijn allemaal verheugd om met Jeff als CEO samen te werken en ons plan waarin we de transitie van leiderschap hebben vastgelegd te voltooien. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste persoon is met de juiste expertise om Ivanti in het volgende hoofdstuk te leiden," aldus Behdad Eghbali, oprichter en managing partner van Clearlake, Harry Taylor, managing director bij TA, en Hiren Mankodi, managing director bij Charlesbank. "We danken Jim voor zijn bijdragen aan Ivanti en de ongelooflijke groei en transformatie die hij en de hele Ivanti-organisatie in zo'n korte tijd hebben weten te bewerkstelligen. Daarnaast zijn we verheugd om met Chris en Dan in de Raad van Bestuur samen te werken, omdat hun expertise in het snel schalen van softwarebedrijven de groei van Ivanti alleen maar zal helpen versnellen.”

Over Ivanti

Ivanti maakt de Everywhere Workplace mogelijk. In de Everywhere Workplace gebruiken werknemers ontelbare apparaten om toegang te krijgen tot IT-applicaties en data over verschillende netwerken om productief te blijven terwijl ze overal vandaan werken. Het Ivanti Neurons automatiseringsplatform verbindt de toonaangevende unified endpoint management, zero trust security en enterprise service management oplossingen van het bedrijf en biedt zo een uniform IT-platform dat apparaten in staat stelt zichzelf te herstellen en te beveiligen en gebruikers in staat stelt tot zelfbediening. Meer dan 40.000 klanten, waaronder 78 van de Fortune 100, hebben Ivanti gekozen voor het detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van hun IT assets van cloud tot edge, en het leveren van uitstekende eindgebruikerservaringen voor werknemers, waar en hoe ze ook werken. Voor meer informatie, bezoek www.ivanti.nl en volg @GoIvanti.

Over Clearlake

Clearlake Capital Group, L.P., opgericht in 2006, is een investeringsmaatschappij die geïntegreerde bedrijven exploiteert op het gebied van private equity, krediet en andere gerelateerde strategieën. Met een sectorgerichte benadering streeft de firma naar samenwerking met managementteams van wereldklasse door geduldig langetermijnkapitaal te verstrekken aan dynamische bedrijven die kunnen profiteren van Clearlake's operationele verbeteringsaanpak, O.P.S.® De belangrijkste doelsectoren van de firma zijn technologie, industrie en consumenten. Clearlake heeft momenteel meer dan 43 miljard dollar aan activa onder beheer en de senior investment principals hebben meer dan 300 investeringen geleid of mede geleid. De onderneming heeft kantoren in Santa Monica en Dallas. Meer informatie is beschikbaar op www.clearlake.com en op Twitter @ClearlakeCap.

Over TA

TA is een toonaangevende private equity-groeifirma. De firma richt zich op doelsectoren binnen vijf sectoren - technologie, gezondheidszorg, financiële diensten, consumenten- en zakelijke dienstverlening - en investeert in winstgevende, groeiende bedrijven met mogelijkheden voor duurzame groei. De firma heeft geïnvesteerd in meer dan 550 bedrijven over de hele wereld. TA investeert als meerderheids- of minderheidsinvesteerder en hanteert een langetermijnbenadering, waarbij het zijn strategische middelen gebruikt om managementteams te helpen duurzame waarde te creëren in groeibedrijven van hoge kwaliteit. TA heeft sinds zijn oprichting in 1968 47,5 miljard dollar aan kapitaal aangetrokken en doet jaarlijks meer dan 3 miljard dollar aan nieuwe investeringen. De meer dan honderd beleggingsprofessionals van de firma zijn gevestigd in Boston, Menlo Park, Londen, Mumbai en Hong Kong. Meer informatie over TA Associates is te vinden op www.ta.com.

Over Charlesbank

Charlesbank Capital Partners, gevestigd in Boston en New York, is een particuliere investeringsmaatschappij in het middensegment van de markt met meer dan  15 miljard dollar aan kapitaal dat sinds de oprichting is opgehaald. Charlesbank richt zich op door het management geleide buyouts en groeikapitaalfinancieringen, en houdt zich ook bezig met opportunistische krediet- en technologie-investeringen. De onderneming streeft ernaar bedrijven op te bouwen met een duurzaam concurrentievoordeel en uitstekende groeivooruitzichten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.charlesbank.com.

Contactpersonen voor de pers

Jenny Pfleiderer
Ivanti
Director, Corporate Communications
+1 925-878-5655
[email protected]