Ivanti voltooit overname van Cherwell, gesteund door Clearlake Capital en TA Associates

De combinatie van het Ivanti Neurons hyperautomation platform en Cherwell ontsluit end-to-end service van elke endpoint tot de IoT edge, wat resulteert in gepersonaliseerde, contextuele werknemerservaringen

DEN BOSCH — 25 maart 2021 —

Ivanti, het automatiseringsplatform dat elke IT-verbinding slimmer en veiliger maakt, gesteund door Clearlake Capital Group, L.P. (samen met haar gelieerde ondernemingen, "Clearlake") en TA Associates, kondigt aan dat het de overname van Cherwell Software, een wereldwijde leider in enterprise service management-oplossingen, heeft afgerond. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Deze bedrijfscombinatie verstevigt Ivanti's positie als de enige enterprise service management leverancier die end-to-end service en asset management aanbiedt, van IT tot andere bedrijfsafdelingen en van elk endpoint tot de IoT edge. Het versnelt bovendien Ivanti's innovatie op het snijvlak van unified endpoint management, zero trust security, en enterprise service management.

"We zijn verheugd om het Cherwell team te verwelkomen in de Ivanti familie," zegt Jim Schaper, Ivanti Chairman en CEO. "Samen gaan we een diepere en meer verticaal georiënteerde enterprise service management oplossing bouwen die uitstekende ervaringen levert voor elke werknemer, waar ze ook werken, terwijl IT-teams de operationele snelheid, kosten en nauwkeurigheid van hun dienstverlening kunnen verbeteren. We kijken ernaar uit om de beste functionaliteiten van onze complementaire technologieën te integreren, het bereik van ons Ivanti Neurons platform uit te breiden, en klanten te helpen hun bedrijfsresultaten verder te maximaliseren."

"Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van Ivanti en Cherwell groter zal zijn dan de som der delen," zegt Chris Chagnon, ITSM Architect in het Hoger Onderwijs. "Door deze overname zullen alle klanten profiteren van een krachtiger en flexibeler platform dat nog betere gebruikerservaringen en bedrijfsresultaten kan opleveren. Als jarenlange Cherwell klant ben ik het meest enthousiast over de integratie van Cherwell Service Management (CSM) met Ivanti Neurons, en de versnelde productinnovatie die gaat komen."

Ivanti is vastbesloten om te blijven investeren in de service management oplossingen van zowel Cherwell als Ivanti, en tegelijkertijd te werken aan het integreren van de beste aspecten van beide. Zo is het bedrijf bijvoorbeeld van plan om Cherwell's marktleidende no-code en low-code applicaties te integreren. Het Ivanti Neurons platform zal de beste elementen van beide enterprise service management portfolio’s verbinden met de unified endpoint management en zero trust security oplossingen van Ivanti. Hierdoor ontstaat één enkel overzicht voor organisaties om proactief, voorspelbaar en autonoom apparaten te voorzien van mogelijkheden als self-heal, self-secure en self-service voor eindgebruikers.

"Deze transactie versterkt Ivanti's mogelijkheden buiten ITSM en breidt ze uit naar andere branches, naast het verbeteren van het low/no-code aanbod," zegt Adam Holtby, Principal Analyst bij Omdia. "Het uitbreiden van servicemanagement-praktijken en -principes buiten enkel de IT-afdeling is uitgegroeid tot een belangrijke middel voor digitale transformatie. Dit ondersteunt organisaties bij het leveren van de best mogelijke support en gebruikerservaringen voor medewerkers. Met de gecombineerde mogelijkheden kunnen klanten van Ivanti hun end-to-end service delivery automatiseren en verbeteren voor alle endpoints, van cloud tot de IoT edge. Dit is van cruciaal belang omdat de werknemers van vandaag een persoonlijke en directe oplossing verwachten voor problemen die hun productiviteit beperken, ongeacht waar ze werken of welke apparaten ze daarvoor gebruiken."

                                                              

Over Ivanti

Het Ivanti-automatiseringsplatform maakt elke IT-verbinding tussen apparaten, infrastructuur en mensen slimmer en veiliger. Van pc's en mobiele apparaten tot virtuele desktopinfrastructuur en het datacenter, Ivanti ontdekt, beheert, beveiligt en onderhoudt IT-middelen van cloud tot edge in de hele onderneming - en levert tegelijkertijd gepersonaliseerde werknemerservaringen. In de 'everywhere enterprise' stromen bedrijfsgegevens vrijelijk tussen apparaten en servers, waardoor werknemers in staat zijn om productief te zijn waar en hoe ze ook werken. Het hoofdkantoor van Ivanti is gevestigd in Salt Lake City, Utah en heeft kantoren over de hele wereld. Voor meer informatie, ga naar www.ivanti.nl en volg @GoIvanti.

Over Cherwell
Cherwell (@Cherwell) stelt organisaties in staat om hun bedrijf te transformeren door middel van een snelle adoptie en eenvoudig beheer van digitale diensten. Het aanpasbare platform van Cherwell heeft duizenden organisaties in staat gesteld hun bedrijfsvoering te moderniseren met aanpasbaar service management, automatisering en rapportage binnen de gehele organisatie. Voor meer informatie, bezoek: www.cherwell.com.

Over Clearlake
Clearlake Capital Group, L.P. is een in 2006 opgerichte investeringsmaatschappij die geïntegreerde activiteiten ontplooit op het gebied van private equity, krediet en andere gerelateerde strategieën. Met een sectorgerichte aanpak streeft de onderneming ernaar samen te werken met ervaren managementteams door geduldig langetermijnkapitaal te verstrekken aan dynamische bedrijven die kunnen profiteren van Clearlake's operationele verbeteringsaanpak, O.P.S.® De belangrijkste doelsectoren van de onderneming zijn technologie, industrials en consumer. Clearlake heeft momenteel een vermogen van ongeveer $ 30 miljard onder beheer en haar senior investment principals hebben meer dan 300 investeringen geleid of mede geleid. De onderneming heeft kantoren in Santa Monica en Dallas. Meer informatie is beschikbaar op www.clearlake.com en op Twitter @ClearlakeCap.

Over TA Associates
TA Associates is een toonaangevende global growth private equity-onderneming. TA richt zich op doelsectoren binnen vijf sectoren - technologie, gezondheidszorg, financiële diensten, consumenten- en zakelijke dienstverlening - en investeert in winstgevende, groeiende bedrijven met mogelijkheden voor duurzame groei. TA heeft geïnvesteerd in meer dan 500 bedrijven over de hele wereld. TA investeert als meerderheids- of minderheidsinvesteerder en hanteert een langetermijnbenadering, waarbij het zijn strategische middelen aanwendt om managementteams te helpen duurzame waarde te creëren in groeibedrijven van hoge kwaliteit. TA heeft sinds zijn oprichting in 1968 33,5 miljard dollar aan kapitaal aangetrokken en doet jaarlijks voor meer dan 2 miljard dollar aan nieuwe investeringen. De meer dan 85 beleggingsprofessionals van de firma zijn gevestigd in Boston, Menlo Park, Londen, Mumbai en Hong Kong. Meer informatie over TA Associates is te vinden op www.ta.com.

Contactpersonen voor de pers

Jenny Pfleiderer
Ivanti
Director, Corporate Communications
+1 925-878-5655
[email protected]
Jennifer Hurson
Lambert & Co.
Representing Clearlake
+1 845-507-0571
[email protected]
Marcia O’Carroll
TA Associates
Director of Marketing
+1 617-574-6796
[email protected]