Qualys integreert Ivanti-patchbeheer in het Qualys VMDR-platform voor Self-Healing Endpoints met één muisklik

Qualys Vulnerability Management Detection Response (VMDR) platform stroomlijnt de detectie en het patchen van kwetsbaarheden, van endpoint naar datacenter

DEN BOSCH — 30 juli 2020 —

Ivanti, het bedrijf dat IT en Security Operations automatiseert voor het detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van cloud tot edge, en Qualys, Inc. (NASDAQ: QLYS), leverancier van toonaangevende cloud-gebaseerde IT-, beveiligings- en compliance-oplossingen, kondigen een uitgebreide samenwerking aan. Hiermee wordt de patchbeheertechnologie van Ivanti geïntegreerd met het Qualys VMDR-® (Vulnerability Management Detection Response) platform en is per direct beschikbaar als een geïntegreerd onderdeel van Qualys VMDR. In de volgende integratiefase krijgen Qualys-klanten de mogelijkheid om macOS-systemen en meer dan 70 Mac-applicaties van derden rechtstreeks te patchen via Qualys VMDR.

De samenwerking tussen Ivanti en Qualys maakt een nauwe integratie mogelijk van Ivanti-patchbeheer in Qualys VMDR om het patchproces te automatiseren en te vereenvoudigen. Hierdoor kunnen klanten snel kwetsbaarheden opsporen, van endpoint tot datacenter. Ook is het mogelijk om automatisch vooraf geteste Mac-patches toe te passen op tientallen programma's van derden. De huidige patchdekking van Microsoft omvat zowel beveiligings- als niet-beveiligingscontent voor alle ondersteunde producten, besturingssystemen en programma's, inclusief Microsoft Office. De Ivanti-patchcatalogus is een van de meest uitgebreide catalogi in de branche, waarmee momenteel wereldwijd meer dan 180 miljoen endpoints worden beveiligd.

“Ivanti's uitgebreide samenwerking met Qualys onderstreept onze missie om te helpen bij het leveren van end-to-end beveiligingsoplossingen," aldus Nayaki Nayyar, executive vice president en chief product officer bij Ivanti. "Onze onlangs aangekondigde Ivanti Neurons platform geeft beveiligingsteams geavanceerde automatiseringsmogelijkheden om kwetsbaarheden te vinden prioriteren en verhelpen, en endpoints en edge-devices automatisch te herstellen.”

"De naadloze integratie van Ivanti en Qualys-technologieën in VMDR brengt endpoint-beveiliging naar het volgende niveau," zegt Sumedh Thakar, president en chief product officer bij Qualys. "Door Ivanti's toonaangevende patchmanagementtechnologie uit te breiden van Windows naar Mac, kan Qualys VMDR nu het hele proces coördineren, van het ontdekken, prioriteren en patchen van kritieke kwetsbaarheden. Dit doet het in realtime en in hybride IT-omgevingen, inclusief macOS-apparaten. Bovendien stelt het ons in staat om IT- en SecOps-workflows te overbruggen, waarmee we de huidige explosie van externe medewerkers efficiënter kunnen beveiligen en beheren."

Qualys VMDR biedt een alles-in-één cloud-gebaseerde app die de volledige vulnerability management-cyclus automatiseert voor on-premises, endpoints, cloud, mobile, containers, OT- en IoT-omgevingen. Hierdoor kunnen organisaties aanzienlijk sneller reageren op bedreigingen en inbraken voorkomen. Het implementeren van de cloudgebaseerde app is eenvoudig en de prijsstelling is gebaseerd op activa, waardoor makkelijk te verkrijgen is.

De patchbeheertechnologie van Ivanti voor OEM-partners, op de markt gebracht als Ivanti® Security Controls SDK, wordt aan partners geleverd via een reeks SDK’s die een snelle integratie van een complete patchbeheeroplossing in bestaande beveiligingsoplossingen mogelijk maken. Deze SDK’s omvatten de hele levenscyclus van patchmanagement, van endpoint assessment tot patch packaging en patchimplementatie. Hierdoor kunnen partners een volledige applicatie-beveiligingsoplossing leveren met patch-content die zowel Windows-, macOS- en Linux-varianten omvatten, evenals duizenden applicaties van derden. Of de oplossing van een partner nu klanten in de cloud, op locatie of in het datacenter ondersteunt, met de SDK’s van Ivanti Security Controls kunnen OEM-partners agent-gebaseerd en agentless patching van wereldklasse leveren in volledig heterogene omgevingen.

Voor meer informatie over:

Qualys VMDR, https://www.qualys.com/vmdr.

Ivanti-partners, https://www.ivanti.com/partners/oem

###

Over Qualys

Qualys, Inc. (NASDAQ: QLYS) is een pionier en toonaangevende leverancier van disruptieve cloud-gebaseerde IT-, beveiligings- en compliance-oplossingen met meer dan 15.700 actieve klanten in meer dan 130 landen, waaronder een meerderheid van de Forbes Global 100 en Fortune 100. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en consolideren van hun beveiligings- en compliance-oplossingen in één platform en bij het inbouwen van beveiliging in digitale transformatie-initiatieven voor meer flexibiliteit, betere bedrijfsresultaten en aanzienlijke kostenbesparingen.

Het native Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde cloudapplicaties leveren een 360-graden zichtbaarheid over on-premises, endpoints, cloud, containers en mobiele omgevingen. Het platform levert de zichtbaarheid die bedrijven nodig hebben om kritische beveiligingsinformatie continu te beoordelen, zodat ze het volledige spectrum van auditing, compliance en beveiligen van IT-systemen en webapplicaties kunnen automatiseren. Qualys werd in 1999 opgericht als een van de eerste SaaS-beveiligingsbedrijven en heeft een groot, indrukwekkend klantenbestand opgebouwd en strategische partnerschappen gesloten met toonaangevende cloudaanbieders zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en het Google Cloud-platform, maar ook met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties zoals Accenture, BT, Cognizant Technology Solutions, Deutsche Telekom, DXC Technology, Fujitsu, HCL Technologies, IBM, Infosys, NTT, Optiv, SecureWorks, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is ook een van de oprichters van de Cloud Security.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.qualys.com

Over Ivanti
Ivanti automatiseert IT en Security Operations waardoor detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van cloud tot edge mogelijk is. Van pc’s tot mobiele apparatuur, VDI en datacentra - Ivanti detecteert en inventariseert IT-middelen on-premises, in de cloud en aan de edge. Dit verbetert de IT-dienstverlening en vermindert risico’s door meer inzicht te bieden in de IT-omgeving en door automatisering. Het bedrijf helpt organisaties verder om moderne technologie in te zetten in het magazijn en in de hele toeleveringsketen om de levering te verbeteren, de noodzaak backendsystemen aan te passen. Ivanti heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City, Amerika, en heeft kantoren over de hele wereld.

Ga voor meer informatie naar www.ivanti.nl en volg Ivanti op @IvantiBenelux.

Contactpersonen voor de pers

Spencer Parkinson
Ivanti

+1 801-694-0179
Erin Jones
Avista Public Relations
Representing Ivanti
+1 704-664-2170
[email protected]
Tami Casey
Qualys

+650.801.6196
[email protected]
Onno Louwen
Lubbers de Jong PR


[email protected]