Ivanti kondigt partnership aan met Avast Business om patchmanagementtechnologie te integreren in beveiligingsplatforms voor kleine bedrijven

OEM- partnership biedt voordelen voor MKB's en IT service providers die de beveiliging van endpoints willen vereenvoudigen met geautomatiseerde patching van kwetsbaarheden

DEN BOSCH — 19 november 2020 —

Ivanti, het bedrijf dat IT en Security Operations automatiseert voor het detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van cloud tot edge, kondigt een partnership aan met Avast Business, een wereldwijde leider in digitale beveiliging en privacy-producten. In het verlengde van de samenwerking die oorspronkelijk in 2019 werd aangegaan, integreert Avast Business de Ivanti® Security Controls Advanced SDK voor Ivanti OEM-partners om via Avast Business CloudCare patchmanagementfuncties aan te bieden om het herstelproces van de patch te automatiseren en te vereenvoudigen. Dit onderdeel van het gelaagde beveiligingsplatform van Avast CloudCare stelt kleine bedrijven en aanbieders van beheerde beveiligingsdiensten in staat om te profiteren van de bescherming van bedrijfsapplicaties met een budget, naast de bescherming van endpoints, cloudback-up en netwerkbeveiliging.

In een onderzoek uit 2019, waarbij gebruik werd gemaakt van de Security Site Assessment tool, constateerde Avast Business dat slechts 304 van de 500.000 geanalyseerde apparaten voor 100% gepatcht waren - minder dan één procent van de apparaten. Door de patchmanagementtechnologie van Ivanti toe te voegen aan de beveiligingsproducten van Avast hebben MKB's en ITservice providers toegang tot een eenvoudige, gecentraliseerde service die automatisch kritieke patches identificeert, de inzet ervan prioriteit geeft en het resultaat bewaakt om de beveiligingsintegriteit te behouden.

"Het is nog nooit zo belangrijk geweest voor bedrijven om constant bezig te zijn met kwetsbaarheidsmanagement", zegt Filip Hlinka, vicepresident van SMB-productmanagement bij Avast Business. "Elke dag duiken er nieuwe bedreigingen op en kleine en middelgrote bedrijven zijn een belangrijk doelwit, vooral tijdens deze pandemie. Met een groeiend aantal werknemers op afstand en toenemende dreigingen, moeten bedrijven de beveiliging van alle zakelijke apparaten blijven verbeteren en toezicht houden op de veiligheid ervan. De samenwerking met Ivanti stelt ons in staat om ondernemingsgerichte technologie te leveren die is afgestemd op de patchmanagementbehoeften van kleine tot middelgrote ondernemingen. Als een belangrijk onderdeel van het Avast Business CloudCare-platform leveren we echt een alles-in-een cybersecurity-aanbod voor kleine bedrijven dat de hele cyclus van kwetsbaarheidsmanagement op verschillende endpoints automatiseert, waardoor organisaties sneller kunnen reageren op bedreigingen en data-inbreuken kunnen voorkomen".

De patchcatalogus van Ivanti is één van de meest uitgebreide in de industrie, die momenteel wereldwijd meer dan 180 miljoen endpoints beveiligt. Het bevat patches voor Microsoft Windows en honderden populaire leveranciers en producten zoals iTunes, Oracle, Java, Adobe Flash, Reader en meer. Als gevolg van de partnerships kunnen kleine en middelgrote bedrijven en IT service providers profiteren van deze oplossing om snel kwetsbaarheden van endpoints tot datacenter op te sporen en automatisch vooraf geteste patches in honderden applicaties van derden te implementeren.

"Ivanti en Avast Business helpen samen organisaties om zich te verdedigen tegen moderne cyberaanvallen die kostbaar en schadelijk kunnen zijn", zegt Mark Stevens, vicepresident van strategische allianties en OEM bij Ivanti. "Door de integratie van een toonaangevende Ivanti-patchmanagementtechnologie in de beveiligingsplatforms van Avast Business hebben we ervoor gezorgd dat kleine en middelgrote ondernemingen hun kritische patchtmanagementproces kunnen vereenvoudigen om risico's en blootstelling te voorkomen.”

De volgende patchmanagementfuncties, mogelijk gemaakt door Ivanti, zijn beschikbaar via de Avast Business Management Console en CloudCare.

  • Flexibele inzetschema's: IT-teams kunnen goedgekeurde patches op de gewenste tijdstippen op regelmatige basis plannen en inzetten, of ze kunnen ze handmatig inzetten op groepen of individuele apparaten.
  • Automatische scans: IT-teams kunnen patches plannen om elke 24 uur automatisch te draaien en patches instellen om elke week op dezelfde dag automatisch te implementeren. Deze standaardinstellingen kunnen op elk moment worden aangepast.
  • Intuïtief dashboard: Dit stelt bedrijven in staat om alle softwarepatches te beheren en grafische samenvattingen van geïnstalleerde, ontbrekende of mislukte patches te bekijken vanaf elk apparaat.
  • Aanpasbare patches: IT kan ervoor kiezen om softwareleveranciers, producten en de ernst van de patches te scannen en te installeren en eenvoudig uitsluitingen voor toepassingen creëren.
  • Master-agent mogelijkheden: Dit stelt bedrijven in staat om alle ontbrekende patches te downloaden naar een master-agent die naadloos patches distribueert naar alle beheerde apparaten in het netwerk.
  • Resultaten van de patchscan: Teams kunnen gedetailleerde resultaten van het managementplatform bekijken met informatie over ontbrekende patches, ernstniveaus, kennisbankkoppelingen, releasedata, beschrijvingen en meer.
  • Geavanceerde rapportage: Dit helpt om eenvoudig de gezondheid en veiligheid van apparaatsoftware te bepalen met een verscheidenheid aan eenvoudig te configureren rapporten.
  • Duizenden patches: Teams kunnen patches voor Windows-besturingssystemen en duizenden andere softwaretoepassingen van derden inzetten voor uitgebreide bescherming.

Ivanti patchmanagementtechnologie voor OEM-partners, op de markt gebracht als Ivanti® Security Controls SDK, wordt aan partners geleverd via een reeks SDK's die een snelle integratie van een complete patchmanagementoplossing in bestaande beveiligingsoplossingen mogelijk maken. Deze SDK's bestrijken de levenscyclus van patchmanagement, van de beoordeling van endpoints tot de verpakking en implementaties van patches. Hierdoor kan Avast Business een volledige oplossing leveren voor applicatiebeveiliging met patchinhoud die zowel Windows OS, MacOS en Linux-varianten als duizenden toepassingen van derden omvat. Bezoek de website voor meer informatie: https://www.ivanti.com/partners/oem

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het patchmanagementaanbod van Avast Busines kunnen de volgende website bezoeken:

https://www.avast.com/business/products/patch-management

Over Avast Business:

Avast Business, www.avast.com/business, onderdeel van Avast (LSE:AVST), is een bedrijf met 100 FTE en wereldwijde leider in cybersecurity-producten met meer dan 435 miljoen gebruikers. Avast biedt bedrijfsgerichte, cloud-gebaseerde endpoint- en netwerkbeveiligingsoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven (SMB's) en managed service providers (MSP's). Om het voor bedrijven eenvoudig en betaalbaar te maken om complexe en ontwikkelende netwerkbeveiligingslagen te beschermen, combineert Avast krachtige geïntegreerde beveiliging met oplossingen voor remote managament. Gesteund door Avast's immense detectienetwerk voor bedreigingen, dat tot de grootste en meest geavanceerde ter wereld behoort, maakt het gebruik van machine learning en kunstmatige intelligentietechnologieën om bedreigingen in realtime te detecteren en te stoppen.

Over Ivanti

Ivanti automatiseert IT en Security Operations waardoor detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van cloud tot edge mogelijk is. Van pc’s tot mobiele apparatuur, VDI en datacentra, Ivanti detecteert en inventariseert IT-middelen on-premises, in de cloud en aan de edge. Dit verbetert de IT-dienstverlening en vermindert risico’s door meer inzicht te bieden in de IT-omgeving en door automatisering. Het bedrijf helpt organisaties verder om moderne technologie in te zetten in het magazijn en in de hele toeleveringsketen om de levering te verbeteren, de noodzaak backend systemen aan te passen. Ivanti heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City, Amerika, en heeft kantoren over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.ivanti.nl en volg ons op @IvantiBenelux en @Golvanti.

Contactpersonen voor de pers

Amberly Asay Janke
Ivanti
Senior Corporate Communications Manager
+1 801-727-5157
[email protected]
Erin Jones
Avista Public Relations
Representing Ivanti
+1 704-664-2170
[email protected]
Leonora Fleming
Avast
PR Manager, US
+1-781-974-3549
[email protected]
Wiegert van Dijk
Lubbers de Jong PR

+31 (6) 538 17 644
[email protected]