Ivanti, gesteund door Clearlake Capital en TA Associates, kondigt strategische overnames van Mobileiron en Pulse Secure aan voor verdere automatisering en beveilging van endpoints

Transformationele overnames van bedrijven die software aanbieden voor enterprise mobiel beheer en zero-trust beveiliging, maken van Ivanti een marktleidend platform op het gebied van unified endpoint management, zero-trust beveiliging en enterprise-servicemanagement softwareoplossingen

DEN BOSCH — 28 september 2020 —

Ivanti, Inc. ("Ivanti"), het bedrijf dat IT en Security Operations automatiseert voor het detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van cloud tot edge, en wordt ondersteund door geassocieerden van Clearlake Capital Group, LP (samen met zijn geassocieerden, "Clearlake") en TA Associates, kondigt vandaag aan dat het definitieve overeenkomsten heeft ondertekend om MobileIron Inc. ("MobileIron") over te nemen, een toonaangevende leverancier van mobile unified endpoint managment-oplossingen en Pulse Secure LLC ("Pulse Secure"), een toonaangevende leverancier van secure access- en mobile security-oplossingen.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst met MobileIron zal Ivanti alle uitstaande gewone aandelen van MobileIron verwerven voor een totale waarde van ongeveer 872 miljoen dollar. Aandeelhouders van MobileIron ontvangen 7,05 dollar in contanten per aandeel, wat neerkomt op een premie van 27 procent ten opzichte van de onaangetaste slotkoers op 24 september 2020. De raad van bestuur van MobileIron heeft de deal unaniem goedgekeurd en aanbevolen dat aandeelhouders met hun aandelen voor de transactie stemmen.

Pulse Secure wordt verkregen van geassocieerden van Siris Capital Group, LLC (samen "Siris"). De voorwaarden van de Pulse Secure-transactie zijn niet bekendgemaakt.

Door de overname van MobileIron en Pulse Secure, maakt Ivanti zijn visie waar om de self-healing autonomous edge te realiseren met adaptieve beveiliging en gecontextualiseerde en gepersonaliseerde ervaringen voor externe werknemers. De combinatie van Ivanti, MobileIron en Pulse Secure bevestigen het leiderschap van Ivanti op het gebied van unified endpoint management, zero trust-beveiliging en enterprise servicemanagement, die van cruciaal belang zijn in de huidige tijd waarin veel op afstand wordt gewerkt. Met de aangekondigde transacties van vandaag stelt Ivanti klanten in staat om alle mogelijke devices te detecteren, beheren, beveiligen en automatiseren met het Ivanti Neurons hyper-automation platform. Bovendien zullen klanten profiteren van de grotere schaal, bedrijfsmiddelen, servicemogelijkheden en financiële flexibiliteit die Ivanti kan bieden. Na afronding van de transacties zal het gecombineerde bedrijf onder leiding blijven staan van Ivanti-voorzitter en CEO Jim Schaper.

“Door MobileIron en Pulse Secure te combineren met Ivanti, creëren we een leider in de grote en groeiende markten voor unified endpoint management, security en enterprise servicemanagement. We hebben nu de meest uitgebreide set softwareoplossingen die inspelen op de groeiende marktvraag naar de toekomst van hoe we met werk omgaan, waarbij werken vanaf elke locatie op elk type apparaat de nieuwe norm is”, aldus Schaper. “Door onze branchekennis en ons complementaire productaanbod te integreren, is Ivanti goed gepositioneerd om ons uitgebreide klantenbestand de cruciale tools te bieden die nodig zijn om IT-uitdagingen in het nieuwe normaal aan te pakken. We verwelkomen de werknemers, klanten en het partnernetwerk van MobileIron en Pulse Secure in de Ivanti-familie en bedanken Clearlake en TA Associates voor hun krachtige steun bij het mogelijk maken van deze transformationele overeenkomsten.”

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Ivanti en Pulse Secure in een combinatie die ons vermogen zal versnellen om organisaties te helpen snel en veilig de toekomst van werk te omarmen, waarin werknemers, IT-infrastructuur en klanten overal kunnen zijn, en mobiele apparaten toegang bieden tot alles”, voegt Simon Biddiscombe, CEO van MobileIron, toe. “Door onze oplossingen samen te brengen, kunnen organisaties eenvoudig gebruikers, devices, gegevens en toegang beveiligen in de Everywhere Enterprise. We zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst complete beveiliging zal bieden voor de volgende generatie personeel, meer mogelijkheden zal bieden voor ons team van medewerkers en ons klantenbestand beter van dienst zal zijn. Bovendien zijn we van mening dat deze combinatie de beste weg voorwaarts is voor onze aandeelhouders en voor MobileIron."

“Gedurende de ontwikkeling van Pulse Secure hebben we ons gevestigd als een toonaangevende leverancier van secure access-oplossingen voor ondernemingen en serviceproviders, met een groep betrokken medewerkers en een gerichte strategie, aangevuld met een sterke uitvoering en een geïntegreerd portfolio van producten die zijn ontworpen om de productiviteit van klanten te verbeteren, ze meer inzichten te geven en te zorgen dat ze beter kunnen voldoen aan hun compliancy ”, voegt Sudhakar Ramakrishna, CEO van Pulse Secure toe. "Siris is een toegewijde partner die zij aan zij met ons heeft gewerkt gedurende onze hele reis, en we zijn dankbaar voor de ondersteuning en toegevoegde waarde van het team voor ons bedrijf. Met betrekking tot de toekomst van werk deelt Ivanti onze overtuiging dat ‘werken op afstand het nieuwe normaal is’ en onze toewijding om secure access-oplossingen te bouwen die eenvoudige en uniforme gebruikerservaringen bieden. We zijn verheugd om samen met MobileIron lid te worden van de Ivanti-familie en kijken ernaar uit om de middelen die Clearlake en TA Associates bieden te gebruiken om onze positie als secure access-leider voor hybride IT-omgevingen in een wereld van zero-trust verder te versterken."

"We zijn verheugd over deze climax in onze investering in en samenwerking met Pulse Secure", voegt Hilton Romanski, Partner bij Siris, toe. “Sudhakar en de rest van het Pulse Secure-managementteam hebben uitstekend werk verricht door een toonaangevend beveiligingsbedrijf van wereldklasse op te bouwen op basis van de grondleggende technologie die Siris oorspronkelijk had verworven. Het compromisloze vermogen van Pulse Secure om te voldoen aan de behoeften van de klant als gevolg van digitaal zakendoen en de pandemie-gerelateerde vraag naar gedistribueerd werk, terwijl tegelijkertijd een langetermijngroeistrategie wordt uitgevoerd, is een duidelijk bewijs van de kwaliteit en expertise van het bedrijf en zijn managementteam. We kijken ernaar uit om te zien dat Ivanti de groei en uitbreiding van Pulse Secure blijft stimuleren met de steun van Clearlake en TA Associates."

In augustus kondigde Ivanti, een portefeuillebedrijf van Clearlake, een nieuwe strategische investering van TA Associates aan. De investering van TA Associates, samen met nieuw kapitaal van Clearlake, zal worden gebruikt om de groei van Ivanti te versnellen. Clearlake en TA werkten samen om de strategische acquisities te financieren. UBS Investment Bank adviseerde Clearlake en Ivanti bij de transactie, en Shea & Company, LLC adviseerde TA Associates bij de strategische investering in Ivanti.

"De transformationele combinatie van Ivanti, MobileIron en Pulse Secure brengt drie complementaire, marktleidende bedrijven samen om de positie van Ivanti als marktleider op het gebied van beveiligingssoftware te versterken", zeggen Behdad Eghbali, oprichter en managing partner, en Prashant Mehrotra, partner van Clearlake. “Het gecombineerde bedrijf zal de schaal, de breedte van de capaciteiten en de middelen hebben om zijn leidende positie uit te breiden en een compleet productportfolio aan te bieden dat voldoet aan de kritieke IT-behoeften van zijn klanten. We zijn verheugd om ons O.P.S.®-raamwerk te blijven gebruiken om Jim Schaper en de rest van het Ivanti-managementteam te ondersteunen bij het uitvoeren van hun strategie van agressieve organische en anorganische groei."

"Het samengaan van Ivanti, MobileIron en Pulse Secure creëert een uniek platform met significante mogelijkheden en een zeer ervaren managementteam, en verbetert de beschikbare middelen om te investeren in de volgende generatie producten", aldus Hythem El-Nazer en Harry Taylor, Managing Directors van TA Associates. "We waren verheugd om de investering van TA Associates in Ivanti in augustus aan te kondigen en kijken uit naar de voorzetting van onze samenwerking met Clearlake en Jim Schaper om ons gedeelde agressieve groeiplan voor het bedrijf ten uitvoer te brengen."

Morgan Stanley Senior Funding, Inc., BofA Securities, UBS Investment Bank en BMO Capital Markets verstrekken schuldfinanciering voor de acquisities. UBS Investment Bank, BofA Securities, Morgan Stanley & Co. LLC en BMO Capital Markets adviseerden Ivanti bij de acquisities van MobileIron en Pulse Secure. Sidley Austin LLP gaf juridisch advies voor de overnames en Kirkland & Ellis LLP gaf juridisch advies voor de financiering voor Ivanti. Barclays trad op als de exclusieve adviseur van MobileIron. Pulse Secure en Siris werden bij de verkoop geadviseerd door Goldman Sachs & Co. LLC. De afsluiting van de transacties is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties en aandeelhouders van MobileIron.

###

Over Ivanti
Ivanti automatiseert IT en Security Operations waardoor detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van cloud tot edge mogelijk is. Van pc’s tot mobiele apparatuur, VDI en datacentra, Ivanti detecteert en inventariseert IT-middelen on-premises, in de cloud en aan de edge. Dit verbetert de IT-dienstverlening en vermindert risico’s door meer inzicht te bieden in de IT-omgeving en door automatisering. Het bedrijf helpt organisaties verder om moderne technologie in te zetten in het magazijn en in de hele toeleveringsketen om de levering te verbeteren, de noodzaak backend systemen aan te passen. Ivanti heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City, Amerika, en heeft kantoren over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.ivanti.nl en volg ons op @IvantiBenelux.

Over MobileIron
MobileIron herdefinieert bedrijfsbeveiliging met het eerste mobielgerichte beveiligingsplatform voor de Everywhere Enterprise. In de Everywhere Enterprise stromen bedrijfsgegevens vrijelijk over apparaten en servers in de cloud, waardoor werknemers overal waar ze moeten werken productief kunnen zijn. Om de toegang te beveiligen en gegevens te beschermen in deze onomheinde onderneming, maakt MobileIron gebruik van een zero trust-benadering, die ervan uitgaat dat kwaadwillenden zich al in het netwerk bevinden en dat beveiligde toegang wordt bepaald door een "vertrouw niets, verifieer alles" -model. Meer informatie is beschikbaar op www.mobileiron.com.

Over Pulse Secure
Pulse Secure biedt eenvoudige, uitgebreide software gestuurde Secure Access-oplossingen voor mensen, apparaten, dingen en services die de zichtbaarheid, bescherming en productiviteit voor onze klanten verbeteren. Onze suites en SaaS-platform integreren op unieke wijze cloud, mobiel, applicatie en netwerktoegang om hybride IT mogelijk te maken in een zero trust-wereld. Meer dan 24.000 bedrijven en serviceproviders in elke branche vertrouwen op Pulse Secure om hun mobiele werknemers in staat te stellen veilig toegang te krijgen tot applicaties en informatie in het datacenter en de cloud, terwijl de zakelijke compliance wordt gewaarborgd. Lees meer op www.pulsesecure.net.

Over Clearlake
Clearlake Capital Group, L.P. is een toonaangevende beleggingsonderneming opgericht in 2006 en exploiteert geïntegreerde bedrijven op het gebied van private equity, krediet en andere gerelateerde strategieën. Met een sectorgerichte aanpak wil het bedrijf samenwerkingsverbanden aangaan met managementteams van wereldklasse door geduldkapitaal op lange termijn te verschaffen aan dynamische bedrijven die kunnen profiteren van de operationele verbeteringsaanpak van Clearlake, O.P.S.® De belangrijkste doelsectoren van het bedrijf zijn industriële en energiebedrijven; software- en technologische diensten, en de consument. Clearlake heeft momenteel meer dan $25 miljard aan activa onder beheer en de belangrijkste investeringsdirecteurs van het bedrijf hebben leiding of co-leiding gegeven aan meer dan 200 investeringen. Het bedrijf heeft kantoren in Santa Monica en Dallas. Meer informatie is beschikbaar op www.clearlake.com.

Over TA Associates
TA Associates is een toonaangevende, wereldwijde private-equityfirma. Gericht op specifieke sectoren binnen vijf industrieën - technologie, gezondheidszorg, financiële dienstverlening, consumenten- en zakelijke dienstverlening - investeert TA in winstgevende, groeiende bedrijven met mogelijkheden voor duurzame groei, en heeft in meer dan 500 bedrijven over de hele wereld geïnvesteerd. TA investeert als meerderheids- of minderheidsinvesteerder en past een langetermijnbenadering toe, waarbij TA strategische middelen gebruikt om managementteams te helpen blijvende waarde op te bouwen in hoogwaardige groeibedrijven. TA heeft sinds de oprichting in 1968 $ 33,5 miljard aan kapitaal opgehaald en zet zich in voor nieuwe investeringen in een tempo van meer dan $ 2 miljard per jaar. De meer dan 85 investeringsprofessionals van het bedrijf zijn gevestigd in Boston, Menlo Park, Londen, Mumbai en Hong Kong. Meer informatie over TA Associates is te vinden op www.ta.com.

Over Siris
Siris is een toonaangevende private-equityfirma die voornamelijk investeert in volwassen technologie- en telecommunicatiebedrijven met bedrijfskritieke producten en diensten, die geconfronteerd worden met veranderingen in de sector of andere belangrijke transities. De ontwikkeling van eigen onderzoek door Siris om kansen te identificeren en de uitgebreide samenwerking met zijn Executive Partners vormen een integraal onderdeel van de aanpak. De Executive Partners van Siris zijn ervaren senior executives die actief deelnemen aan de belangrijkste aspecten van de transactielevenscyclus om kansen te helpen identificeren en strategische en operationele waarde te stimuleren. Siris is gevestigd in New York en Silicon Valley en heeft bijna $ 6 miljard aan cumulatieve kapitaalverplichtingen opgehaald. www.siris.com.

Extra informatie

Deze mededeling vormt geen uitnodiging tot stemming of goedkeuring in verband met de voorgestelde overname van MobileIron, Inc. ("MobileIron") door Ivanti, Inc. (de "Fusie"). In verband met de voorgestelde Fusie zal MobileIron een volmachtverklaring indienen bij de Securities and Exchange Commission (“SEC”), die MobileIron samen met alle andere relevante documenten zal verstrekken aan haar aandeelhouders in verband met de bijzondere vergadering van de aandeelhouders om te stemmen over de Fusie.
ALVORENS EEN STEMBESLUIT TE NEMEN, DRINGEN WIJ ER BIJ DE AANDEELHOUDERS OP AAN OM DE VERKLARING VAN VOLMACHT (MET INBEGRIP VAN ALLE WIJZIGINGEN EN AANVULLINGEN DAARVAN) EN ALLE ANDERE DOCUMENTEN DIE BIJ DE SEC WORDEN INGEDIEND, ZORGVULDIG EN IN HUN GEHEEL TE LEZEN ZODRA ZIJ BESCHIKBAAR KOMEN, OMDAT ZIJ BELANGRIJKE INFORMATIE BEVATTEN OVER MOBILEIRON EN DE VOORGESTELDE FUSIE.
De voorstellen voor de Fusie zullen uitsluitend worden gedaan via de verklaring van volmacht. Bovendien kan een kopie van de verklaring van volmacht (zodra deze beschikbaar komt) gratis worden verkregen bij de afdeling Investor Relations van MobileIron, Inc., 490 East Middlefield Road, Mountain View, CA 94043. Houders van effecten kunnen ook, gratis, exemplaren verkrijgen van de verklaring van volmacht en van alle andere documenten die door MobileIron bij de SEC zijn ingediend in verband met de voorgestelde Fusie op de website van de SEC op http://www.sec.gov, en op de website van het bedrijf op www.mobileiron.com.

Disclaimer

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen (inclusief zoals bedoeld in de zin van Sectie 21E van de United States Securities Exchange Act van 1934, zoals gewijzigd, en Sectie 27A van de United States Securities Act van 1933, zoals gewijzigd), inclusief toekomstgerichte verklaringen met betrekking tot Ivanti's voorgestelde overnames van MobileIron en Pulse, en alle andere verklaringen dan verklaringen van historische feiten kunnen worden beschouwd als toekomstgerichte verklaringen en kunnen daarmee een aantal risico's en onzekerheden inhouden. Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten, onder andere, verklaringen over de verwachte voltooiing van de transacties die hierin worden beschreven, de toekomstige zakelijke en financiële prestaties van Ivanti, MobileIron en Pulse, en de verwachte voordelen van de voorgestelde transacties en andere verklaringen die worden aangeduid met woorden zoals “zal”, “verwachten”, “geloven”, “anticiperen”, “schatten”, “zou moeten”, “zou kunnen”, “zou”, “kan mogelijk”, “van plan zijn”, “plannen”, “potentieel”, “doel”, “voorspellen”, “project”, “richten”, “kans”, “voorlopig”, “positioneren”, “ontworpen”, “creëren”, “streven naar”, “doorlopend”, “voordeel”, “vergroten” of “voortgaand” en variaties of andere soortgelijke woorden, zinnen of uitdrukkingen.
Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en overtuigingen van Ivanti, MobileIron en Pulse, evenals aannames van en informatie die momenteel beschikbaar is voor Ivanti, MobileIron en Pulse, waarvan er vele buiten hun controle liggen. Werkelijke resultaten en toekomstige gebeurtenissen kunnen wezenlijk verschillen als gevolg van risico's en onzekerheden, inclusief risico's die verband houden met het mislukken van de voltooiing van de transacties (inclusief als gevolg van het niet verkrijgen van de vereiste goedkeuring van regelgevende instanties en aandeelhouders of het niet voldoen aan een van de andere sluitingsvoorwaarden van de transacties), het onvermogen van Ivanti om de financiering te verkrijgen die nodig is om de transacties te voltooien, het onvermogen van Ivanti, MobileIron en / of Pulse om hun activiteiten succesvol te integreren na het sluiten van de transacties, de liquiditeit en het vermogen van Ivanti, MobileIron en / of Pulse om bedrijfsactiviteiten en kapitaaluitgaven te financieren, risico's gerelateerd aan mogelijke vertragingen of storingen en toegenomen concurrentie bij de ontwikkeling, productie en commercialisering van producten en diensten van Ivanti, MobileIron en / of Pulse, risico's gerelateerd aan het onvermogen van Ivanti, MobileIron en / of Pulse om klanten, leveranciers en / of werknemers vast te houden, de afhankelijkheid van derden door Ivanti, MobileIron en / of Pulse, en andere risico’s die met regelmaat worden beschreven in de documenten die MobileIron bij de Securities and Exchange Commission indient, waaronder jaarverslagen op Formulier 10-K, kwartaalrapporten op Formulier 10-Q en actuele rapporten op Formulier 8-K. Ivanti, MobileIron en Pulse wijzen elke verplichting af om de informatie in deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deelnemers aan de uitnodiging

De bestuurders en functionarissen van MobileIron kunnen worden beschouwd als deelnemers aan het verzoek om volmachten met betrekking tot de goedkeuring van de voorgestelde Fusie. Informatie over de directeuren en functionarissen van MobileIron en hun respectieve belangen in MobileIron door effectenbezit of anderszins is beschikbaar in het meest recente jaarverslag op Formulier 10-K dat is ingediend bij de SEC en de meest recente definitieve Verklaring van Volmacht op Schema 14A, ingediend bij de SEC. Aanvullende informatie met betrekking tot de belangen van dergelijke potentiële deelnemers is of zal worden opgenomen in de verklaring van volmacht en andere relevante materialen die bij de SEC moeten worden ingediend, wanneer ze beschikbaar komen, ook in verband met het verzoek aan gevolmachtigden om de voorgestelde Fusie goed te keuren.

Contactpersonen voor de pers

Amberly Asay Janke
Ivanti
Senior Corporate Communications Manager
+1 801-727-5157
[email protected]
Erin Jones
Avista Public Relations
Representing Ivanti
+1 704-664-2170
[email protected]
Jennifer Hurson
Lambert & Co.
Representing Clearlake
+1 845-507-0571
[email protected]
Marcia O’Carroll
TA Associates
Director of Marketing
+1 617-574-6796
[email protected]
Phil Nunes
BackBay Communications
Representing TA Associates
+1 617-391-0792
[email protected]
Dana Gorman
Abernathy MacGregor
Representing Siris
+1 212-371-5999
[email protected]
Blair Hennessy
Abernathy MacGregor
Representing Siris
+1 212-371-5999
[email protected]