Onze nieuwste aankondiging komt in de vorm van een nieuw opwindend partnerschap, dit keer met Qualys! Qualys, een toonaangevende aanbieder van baanbrekende cloud-based oplossingen voor IT, beveiliging en compliance, heeft Ivanti Patch Management-technologie geïntegreerd in hun Qualys VMDR (Vulnerability Management Detection Response) platform.

Qualys President en Chief Product Officer, Sumedh Thakarsaid, zei het volgende:

"De naadloze integratie van de technologieën van Ivanti en Qualys in VMDR brengt endpoint-beveiliging naar nieuwe hoogtes. Door Ivanti's toonaangevende patchmanagement-technologie uit te breiden van Windows naar Mac, orkestreert Qualys VMDR nu het hele proces van het opsporen, prioriteren en patchen van kritieke kwetsbaarheden in realtime in hybride IT-omgevingen, inclusief macOS-apparaten. Bovendien stelt het ons in staat om IT- en SecOps-werkstromen te overbruggen om de explosieve groei van het aantal werknemers op afstand efficiënter te beveiligen en te beheren".

Het partnership tussen Ivanti en Qualys voorziet in een strakke integratie van Ivanti Patch Management in Qualys VMDR om het patch-herstelproces te automatiseren en te vereenvoudigen. Hierdoor kunnen klanten snel kwetsbaarheden opsporen, van endpoint tot datacenter, en automatisch vooraf geteste Mac-patches in tientallen externe applicaties implementeren. De huidige dekking van Microsoft-patches omvat zowel beveiligings- als niet-beveiligingscontent voor alle ondersteunde producten, besturingssystemen en applicaties, inclusief Microsoft Office. De Ivanti patch-catalogus is een van de meest uitgebreide catalogi in de industrie die momenteel wereldwijd meer dan 180 miljoen endpoints beveiligt.

In de volgende fase van de integratie kunnen Qualys-klanten MacOS-systemen en meer dan 70 Mac-applicaties van derden rechtstreeks via Qualys VMDR patchen.

Nayaki Nayyar, EVP en Chief Product Officer, Ivanti, had dit te vertellen over het uitgebreide partnerschap:

“Ivanti’s uitgebreide partnerschap met Qualys onderstreept onze missie om end-to-end beveiligingsoplossingen te helpen leveren nog verder. Ons recent aangekondigde Ivanti Neurons platform levert beveiligingsteams geavanceerde automatiseringsmogelijkheden om kwetsbaarheden en zelfherstellende endpoints en edge-apparaten op te sporen, te prioriteren en te verhelpen".