Hoe pri­o­ri­teert u risico's? 

Het oplossen van beveiligingsproblemen is voor veel bedrijven een niet-aflatende strijd. Een simpele vergissing kan enerzijds geen problemen veroorzaken of anderzijds een grootschalige, verwoestende inbreuk in uw bedrijf teweegbrengen. Hoe komt dat? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Beveiligings- en operationele teams praten langs elkaar heen. Niemand wil aansprakelijk zijn voor fouten. De snelheid wordt belemmerd door inefficiënt testen. 

Zou het niet ideaal zijn om over betrouwbare, geprioriteerde patchgegevens te beschikken, waarbij compliance altijd is gegarandeerd? Maak kennis met Ivanti Neurons for Patch Intelligence. Ivanti Neurons for Patch Intelligence borduurt voort op de expertise die Ivanti op het gebied van patchbeheer heeft vergaard door de 1,2 miljard patch-updates die het jaarlijks toepast. Met deze oplossing kunnen gebruikers eenvoudig en op één centrale plek hun patchbeheer processen onderzoeken, prioriteren en betere inzichten verzamelen.

Zoals wordt vermeld in Threat Thursday: How Do You Manage Risk, kunt u met Ivanti Neurons for Patch Intelligence:

  1. Gesprekken over gegevens en risico's tussen beveiligings- en operationele teams vergemakkelijken door middel van operationele samenwerking
  2. Op één centrale plek betere risicogebaseerde inzichten onderzoeken, prioriteren en verkrijgen
  3. De betrouwbaarheid van patches en bekende problemen beter begrijpen, tests prioriteren en de operationele impact van deze tests beperken
  4. Sneller op bedreigingen reageren
  5. Sneller patches toepassen om uw SLA's voor het herstellen van beveiligingsproblemen te behalen

Ivanti Neurons for Patch Intelligence: de betrouwbaarheid verbeteren

Betrouwbaarheidsgegevens van een patch leveren automatisch bruikbare informatie op die afkomstig is uit duizenden openbare en crowd-sourced data. Deze informatie biedt een verbeterde patchbetrouwbaarheid, zodat beveiligingsteams sneller op bedreigingen kunnen reageren en de time-to-patch kunnen beperken. Op die manier ontvangen klanten nauwkeurig afgestemde betrouwbaarheidsstatistieken over patch-updates, waarmee ze hun patchcycli flink kunnen verbeteren door middel van twee statistieken: 

Betrouwheidsparameters: geven u inzicht in het aantal geslaagde en mislukte pogingen tot patch-updates die voor een patch beschikbaar zijn. Deze statistiek verzamelt gegevens uit verschillende bronnen om een algehele betrouwbaarheidsscore te berekenen. Wanneer u in een specifieke patch geïnteresseerd bent, zijn daarvoor meer gedetailleerde gegevens beschikbaar.

Trendingparameters: geven sociale trends en interesses weer die voor verschillende evenementen zijn verzameld, zoals Patch Tuesday. De update ziet er goed uit als deze trendingstatistiek weinig interesse laat zien. Veel interesse kan betekenen dat er problemen met de patch zijn. U kunt hoe dan ook nader onderzoek verrichten om meer informatie te achterhalen.

Ivanti Neurons for Patch Intelligence: uw risico prioriteren

Los als eerste de juiste beveiligingsproblemen op. Databases met betrekking tot bedreigingen en beveiligingsproblemen kunnen een update als belangrijk aanmerken, terwijl deze eigenlijk kritiek zou moeten zijn. Daarentegen hoeft een hoge CVSS-score niet per se op een hoge urgentie te duiden. Deze statistieken geven alleen een richting aan, maar wanneer ze worden gecombineerd met een risicogebaseerde prioriteitsoplossing zoals Ivanti Neurons for Patch Intelligence, wordt het overzicht van dreigingen duidelijker en kan er makkelijker snel worden ingegrepen.

Eén van onze klanten weet precies hoe belangrijk een snelle ingreep is. Jesse Miller is IT-specialist voor SouthStar Bank en voerde onlangs een gesprek met zijn compliance-auditor over Ivanti Neurons for Patch Intelligence: "… Ik ben zoiets nooit eerder tegengekomen! In plaats van urenlang met een compliance-auditor over beveiliging en patching te praten, waren we in een paar minuten klaar en zijn we met andere dingen verdergegaan. Ik ben zeer onder de indruk van deze oplossing."

Ivanti Neurons for Patch Intelligence: compliance waarborgen

Het beheren van compliance en het uitvoeren van audits met compliance-officers, zoals Jesse deed, is noodzakelijk. De compliance rapportage van Ivanti Neurons for Patch Intelligence geeft u een gedetailleerd overzicht van wanneer updates voor het eerst in uw omgeving zijn doorgevoerd. Het interne IT-team van Ivanti profiteerde van een verbeterde inzichten voor compliancebeheer dankzij Ivanti Neurons for Patch Intelligence.

Adam Jones, Senior Director of IT van Ivanti, vertelt over de successen die zijn team met Ivanti Neurons for Patch Intelligence heeft behaald. "Ivanti Neurons for Patch Intelligence geeft mijn IT-team het meest uitgebreide overzicht van de status van apparaat-patching. De oplossing maakt gegevens- en risicogestuurde gesprekken tussen IT- en beveiligingsteams mogelijk, zodat middelen doeltreffender kunnen worden ingezet. We hebben onze kwetsbare apparaten met 50% verminderd en 75% minder manuren aan deze handelingen besteed. Door te voorkomen dat IT- en beveiligingsteams dubbel werk verrichten, kunnen we compliance-gerelateerde tickets efficiënter beheren en dat heeft voor het team een aanzienlijk voordeel opgeleverd."    

Van onze eigen producten profiteren

Onze klanten en interne teams behalen geweldige resultaten met Ivanti Neurons for Patch Intelligence. Voor ons IT-team is dit een mooi voorbeeld van 'een proefje uit eigen keuken'. Hiermee doel ik op de Engelse uitdrukking 'to eat your own cooking', die afkomstig is uit de financiële sector. Vrij vertaald in het Nederlands betekent de uitspraak 'van onze eigen producten profiteren'. Met andere woorden: Ivanti Neurons for Patch Intelligence is een heerlijk nieuw gerecht, waarmee u risicogebaseerde inzichten kunt onderzoeken, prioriteren en verbeteren. Probeer Ivanti Neurons for Patch Intelligence uit en geniet van deze verrukkelijke maaltijd uit onze vijfsterrenkeuken. We denken dat u van ons feestmaal zult genieten. Eet smakelijk!