Als u een IT-professional bent, dan bent u technisch. U houdt van technologie. U houdt ervan om dingen uit te proberen. U geniet van de sensatie die u voelt bij het vinden van de oplossing voor een probleem. Maar waarschijnlijk wilt u niet de hele dag door problemen oplossen. Er zijn andere interessante dingen om te doen. IT kan van strategisch belang zijn voor bedrijven om hun top- en bottom line te verbeteren.

De complexiteit van IT blijft toenemen. Het goede nieuws is dat ook de behoefte aan getalenteerde IT-medewerkers blijft groeien. Het slechte nieuws is dat als u nog steeds worstelt met het oplossen van problemen, u geen tijd heeft voor de strategische projecten die uw bedrijf kunnen helpen om (digitaal) te transformeren. Zou het niet geweldig zijn als de problemen zichzelf oplossen? Is dat mogelijk? Dit is het doel van de Ivanti Neurons.

Shift-left strategie

Waarschijnlijk heeft u weleens gehoord over de ''shift-left'' strategie. De kerngedachte achter shift-left is om het oplossen van problemen of andere activiteiten zo dicht mogelijk bij de eindgebruiker te laten plaatsvinden. Met een shift-left oplossing wordt de probleemoplossing geautomatiseerd en wordt die automatisering in handen van de eerstelijns-ondersteuningsanalist gelegd. Een nog beter idee is om de geautomatiseerde oplossing direct beschikbaar te stellen aan de eindgebruiker, zodat deze het probleem zelf kan oplossen. In beide gevallen hebben we de oplossing dichter bij het oorspronkelijke probleem gebracht, ofwel we zijn naar links verschoven.

Het ultieme doel: Zelfherstel

Shift-left is een strategie die leidt naar hyper-automation en met als  ultieme doel  apparaten zichzelf autonoom te laten beheren. Zoals het menselijk lichaam zichzelf kan genezen na een blessure, zou het dan niet prettig zijn als apparaten zelfherstellend zijn wanneer zich een probleem voordoet? Dit zou leiden tot een vermindering of eliminatie van veel IT-taken en een betere ervaring voor de eindgebruiker.

Laten we ons als voorbeeld een apparaat voorstellen dat weinig ruimte op de harde schijf beschikbaar heeft. De eindgebruiker loopt nu het risico dat hij sommige programma's niet kan uitvoeren en dat het apparaat geen software-updates of belangrijke patches krijgt. Een zelfherstellend apparaat zou het dilemma detecteren en automatisch stappen uitvoeren om meer schijfruimte vrij te maken. Hierdoor wordt voorkomen dat de gebruiker gefrustreerd raakt en worden mislukte software updates en patchtaken vanuit  IT voorkomen. Nu op afstand werken het nieuwe normaal is geworden, wordt het nog belangrijker om geautomatiseerd oplossend vermogen te ontwikkelen op weg naar het zelfherstellende doel.

Stappen om daar te komen

Een zelfherstellende omgeving wordt niet van de ene op de andere dag bereikt. Stappen om dit te bereiken zijn onder andere Opsporen, Optimaliseren en Automatiseren.

  1. Opsporen: De eerste stap is om te weten wat u in uw omgeving hebt. Dit omvat endpoints met de bijbehorende software en randapparatuur en ook de infrastructuur met voor gebruikers beschikbaar gestelde apparaten en diensten.
  2. Optimaliseren: De tweede stap is het bepalen van de optimale configuratie- en prestatie-instellingen voor een goede, veilige eindgebruikerservaring. Nog idealer is het om de ervaring voor de eindgebruiker te personaliseren, zodat deze zijn of haar werkplek vertrouwd en productief kan maken.
  3. Automatiseren: Als u eenmaal de optimale instellingen hebt vastgesteld voor het veilig en productief houden van een apparaat en de werkplek van de gebruiker, gaat u automatisch detecteren of het apparaat afwijkt van die optimale staat en brengt u het weer terug, zodat de werkplek veilig en productief blijft.

Sluit u bij ons aan op de reis

Heeft u een oplossing nodig die u door deze drie stappen leidt en helpt met uw reis naar zelfherstel? Wij nodigen u uit voor deze reis. Begin met het lezen van meer informatie die u HIER kunt vinden over Ivanti Neurons. Wij hopen dat u regelmatig terug bij ons komt voor nieuws terwijl wij het zelfherstellend vermogen van Ivanti Neurons verder ontwikkelen.