IT-capaciteit stond aan het eind van 2019 in het teken van de Windows 10-migratie en dat zal waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2020 zo blijven. Voor degenen die met succes zijn gemigreerd, verschuift de prioriteit nu echter naar het in goede banen leiden van Windows 10. Hoe kunt u de nieuwste versie van Windows het best beheren en eindgebruikers van een hoogwaardige gebruikerservaring voorzien?

Naarmate er aan Windows 10 steeds meer functies op bedrijfsniveau worden toegevoegd, is het tijd om oplossingen te vinden die de gebruikerservaring verbeteren, endpoints beschermen en verschillende andere Windows 10-functies beheren. Maak kennis met User Workspace Management (UWM) van Ivanti.

In onze nieuwste infographic, '5 manieren om uw Windows 10-ervaring te verbeteren', leggen we uit hoe UWM u helpt het meest uit uw Windows 10-implementatie te halen.

Hier volgen vijf punten voor het verbeteren van uw Windows 10-ervaring:

1. Personalisatie

De Windows 10-functie 'Uw instellingen synchroniseren' kan door 99% van de zakelijke apps niet worden gebruikt. Dit levert een groot probleem op bij het personaliseren van de eindgebruikerservaring.

Ivanti User Workspace Management verhelpt dit probleem door een totale, flexibele dekking van alle Windows-desktoptoepassingen te bieden, wat voor bedrijven personalisatie mogelijk maakt. Oftewel: probleem opgelost.

2. Beveiliging van het endpoint

Zonder een oplossing als User Workspace Management, vereist het beheer van Windows 10 voor de beveiliging van endpoints niet alleen aanzienlijke IT-overheadkosten, maar ook ingrijpende aanpassingen.

Dit is vooral belangrijk als u nagaat dat 23% van de ondervraagde IT-professionals zegt dat het verminderen van beveiligingsrisico's hun belangrijkste beweegreden is om naar Windows 10 te migreren. Het verkleinen van beveiligingsrisico's is een belangrijk voordeel van Windows 10, maar zonder UWM kan dit het werk aan de backend uw IT-organisatie te veel belasten.

3. Gegevensopslag

De integratie van Windows 10, Office 365 en OneDrive is beter dan ooit, waardoor IT meer inzicht krijgt in bestanden en mappen die met de Microsoft-cloud zijn gesynchroniseerd. Maar offline bestanden en mappen bevinden zich in een figuurlijke dode hoek.

Offlinebestanden en mappen die in een IT-omgeving op verschillende machines staan, belemmeren de werkelijke inzichtelijkheid van uw organisatie. Ivanti User Workspace Management tilt de nieuwe voordelen van Windows 10 naar een hoger niveau en biedt meer inzicht in gegevensopslag en een naadloze gebruikerservaring.

4. Migratie en roaming tussen Windows 7 en 10

Aan het eind van 2019 draaide ongeveer 70% van de zakelijke desktops nog op Windows 7. Volgens ons onderzoek zijn de grootste obstakels voor de migratie naar Windows 10 onder meer het hebben van andere IT-prioriteiten en een gebrek aan tijd, middelen en applicatie ondersteuning.

Windows 10 staat roaming tussen Windows 7 en 10 standaard niet toe. Zonder deze mogelijkheid is het echter vrijwel onmogelijk om tussen beide besturingssystemen apparaten bij te houden op licentie en type. User Workspace Management van Ivanti maakt roaming tussen Windows 7 en 10 mogelijk. Hierdoor blijft de gebruikerservaring altijd zo goed mogelijk, ongeacht in welke fase uw migratie of beheer van Windows 10 zich ook bevindt.

5. Adoptie en acceptatie bijhouden

Een ander veelvoorkomend probleem in IT-omgevingen waar zowel Windows 7 als 10 worden gebruikt, is het bijhouden van welke software op welke apparaten staan. Ivanti User Workspace Management biedt verschillende hulpmiddelen die de licentieversie en het type van het apparaat bijhouden. Daarnaast kunnen er interactieve rapporten worden aangemaakt om u te helpen Windows 10 en toekomstige updates beter te beheren.

Door het goed bijhouden van de adoptie en acceptatie, zorgt u ervoor dat u elke individuele eindgebruiker de beste ervaring biedt.

Uw ervaring verbeteren en kostbare fouten voorkomen

Windows 10 bevat veel geweldige functies, maar als de IT-afdeling de beveiliging en gebruikerservaring wil kunnen beheren en beschermen, is User Workspace Management essentieel, hoe groot de organisatie ook is. UWM kan u helpen uw Windows 10-ervaring te verbeteren en zorgt ervoor dat binnen uw IT-organisatie veelvoorkomende problemen en dure fouten worden voorkomen.