Wie houdt er niet van een ouderwets spelletje om te 'Raden hoeveel M&M's of knikkers er in de pot zitten'? Zit u er 20, 50 of enkele honderden naast? Of misschien schatte u het aantal ballen in een beperkte ruimte vrij nauwkeurig in. Denk nu eens aan uw IT-activa binnen uw organisatie. Zijn ze allemaal verantwoord? Waar bevinden ze zich? Raad eens. Raad nog eens. Mis blijft mis.

Het is niet eenvoudig om al uw IT-activa bij te houden, te weten welke hardware en software er wordt gebruikt en om dat allemaal te beschermen. Voeg nu de volgende laag van complexiteit toe met meer externe apparaten en edge-apparaten die toegang hebben tot uw netwerk. Werknemers die op elk moment werken, die overal vandaan verbinding maken, en contextueel bewustzijn vereisen om betere algehele ervaringen te kunnen bieden.

Het is onmogelijk om handmatig de verspreiding van apparaten en veranderingen in real time bij te houden. U hebt een manier nodig om snel te scannen en te volgen wat er met uw netwerk verbonden is om uw omgeving veilig, compliant en kostenefficiënt te houden.

Wat als u binnen enkele minuten een nauwkeurige en bruikbare zichtbaarheid kunt hebben van al uw IT-activa? Laat mij u voorstellen aan Ivanti Neurons for Discovery.

1. Alles vinden

Bij een bedrijf voor IT-personeel werd me ooit verteld over een activum dat vastzat in een kast achter een doosje met Oreo-koekjes. Persoonlijk heb ik geen idee hoe Oreo-koekjes zo lang mee kunnen gaan. Bij mij thuis zeker niet. Of een ander voorbeeld, een onderneming was nog steeds bezig met het verantwoorden van activa die al lang niet meer aanwezig waren--ze waren vervangen, kwijtgeraakt of nooit geretourneerd. Zou u het goed vinden als oud-werknemers nog steeds uw hardware bij zich houden en toegang hebben tot bedrijfsinformatie? Zou u niet willen weten wanneer nieuwe of onbekende apparaten zich aanmelden bij uw netwerk?

Met Ivanti Neurons for Discovery kunt u voor eens en altijd afscheid nemen van uw tracking spreadsheets, en van die fantoomkoekjes... Ik bedoel fantoomactiva. Het ontdekt apparaten snel in real-time op elk netwerksegment.

Misschien zegt u dat u al meerdere opsporingsoplossingen in uw organisatie heeft. Hoe is deze dan anders? Ivanti Neurons for Discovery maakt gebruik van passief en actief opsporen om alle beheerde of niet-beheerde apparaten te vinden. Het detecteert op het netwerk aangesloten apparaten in real-time, zelfs als ze achter een firewall zitten. Ivanti Neurons for Discovery scant uw netwerk zonder dat u agents hoeft te installeren op alle apparaten in uw netwerk. Zie het als uw eigen buurtwacht-programma met een toegewezen vertegenwoordiger en zonder uw bandbreedte te verbruiken. Altijd aan, altijd aan het werk voor u. Als er iets is, zelfs voor een moment, vangt u het op en inventariseert u wat er op staat.

2. Informatie samenvoegen

Een transportbedrijf was er zeker van dat ze al hun activa vastgelegd hadden. Toen we vervolgens een opsporingsscan uitvoerden, vonden we 30% meer apparaten dan hun endpoint-oplossing en Active Directory toonde. Ze waren er zeker van dat hun omgeving goed beschermd was, maar hoe beveilig je apparaten waarvan je niet eens op de hoogte bent?

Met Ivanti Neurons for Discovery wordt, zodra een apparaat is ontdekt, door de diepgaande inventarisatiedienst elk apparaat of elke dienst met een IP-verbinding ondervraagd om alles te weten te komen wat het kan, inclusief informatie over de netwerkverbinding, de details van de hardware, de fabrikant en welke software op het apparaat draait. Wanneer de inventarisatie onder beheer is zal deze ook informatie over het softwaregebruik opleveren om u te helpen bij het beheer van uw softwaremiddelen. Ivanti Neurons for Discovery 'verbindt de punten' en verzamelt betrouwbare informatie over activa uit meerdere gegevensbronnen. Voortdurende opsporingsscans zorgen ervoor dat u op de hoogte bent van alle nieuwe of onbekende apparaten die zich op uw netwerk aanmelden.

3. Gegevens uitbreiden

Bij een universiteit werden hun IT-activa bijgehouden met spreadsheets en op een andere afdeling werden hun contracten beheerd. Ze beheerden niet proactief de uiterste gebruiksdata of garantieperiodes en besteedden vaak veel tijd aan het repareren van apparaten die nog onder de garantie vielen. In ons onderzoek “Aligning ITSM and ITAM Processes Survey”[1] constateerden we dat de helft van de respondenten toegaf soms apparaten te repareren die later nog onder de garantie bleken te vallen, met als gevolg dat er tijd en geld verloren ging.

In ditzelfde onderzoek1 gaf 20% van de respondenten toe geen inzicht te hebben in welke activa verouderd waren, en 28% gaf aan wekelijks enkele uren te besteden aan het ondersteunen van activa waarop geen garantie meer zit en waarop geen supportbeleid meer van toepassing is. Met Ivanti Neurons for Discovery kunt u vanaf systemen van derden met behulp van connectoren uw gegevens uitbreiden naar B2B-gegevens, zoals informatie over hardwaregaranties, licentieregels voor leveranciers of informatie over de aankoop van wederverkopers. Met deze verrijkte activagegevens kunt u aankopen, garanties, contractgegevens en end-of-lifecycli naar behoefte optimaliseren, zodat uw service- en IT-teams alles hebben wat ze nodig hebben om een probleem met een activum te registreren en snel en accuraat op te lossen.

4. Maak gegevens begrijpelijk

Analysebedrijf Enterprise Management Associates ontdekte dat IT-afdelingen gemiddeld 10 uur per week spendeerden aan[2] het oplossen van problemen met de nauwkeurigheid van de gegevens. Dat is minimaal een kwart van een personeelsjaar dat u vast en zeker voor andere doeleinden kunt gebruiken. Voor velen neemt het veel tijd in beslag omdat de gegevens zich op zoveel verschillende plaatsen kunnen bevinden -- in hun inkoopsysteem, in IT-endpoint en netwerkbeheersystemen, in contractenregisters, in spreadsheets en nog veel meer.

Het is moeilijk om de gegevens te normaliseren, in overeenstemming te brengen en ervoor te zorgen dat u de details begrijpt, en waar de gegevens vandaan komen. Goede tools kunnen dit proces voor u automatiseren, om u robuuste gegevens te geven waarmee u kunt werken.

Ivanti Neurons for Discovery automatiseert volledig de normalisatie- en afstemmingsprocessen om uw gegevens op te schonen en het aantal namen dat gebruikt wordt om hetzelfde te beschrijven te verminderen. Converteer al uw activagegevens naar een standaard naam, mapstructuur en classificatie.

Ivanti Neurons for Discovery zorgt ervoor dat u minder tijd kwijt bent aan het samenvoegen en harmoniseren van activagegevens, van weken tot minuten. Geen kruisverwijzingen en handmatige afstemming meer tussen apparaten die met elk systeem in uw IT-domein communiceren. De output helpt u bij het identificeren van apparaten die ontbreken en niet zijn verantwoord, en die aanzienlijke veiligheidsrisico's met zich meebrengen. Ivanti Neurons for Discovery biedt betrouwbare informatie over activa die leidt tot een betere kostenefficiëntie door een beter gebruik van bestaande activa, en verbetert uw veiligheidshouding.

5. Bieden van bruikbare inzichten

Middelen ontdekken en inventarismogelijkheden zijn fundamenteel voor effectief eindpunt-, middelen-, service- en veiligheidsbeheer. Om uw eindgebruikers efficiënt te kunnen ondersteunen en problemen snel op te kunnen lossen, moet u alle noodzakelijke activagegevens in de juiste context binnen handbereik hebben. We hebben 1.600 respondenten gevraagd of er bij servicemanagement-processen en aanvraagwerkstromen automatisch inzicht is in de informatie en relaties van activa. Volgens de bevindingen rapporteerde 43% "soms", maar meer dan een derde van de respondenten heeft geen zicht op deze informatie.1

Ivanti Neurons for Discovery biedt kant-en-klare opsporingsfunctionaliteit om eenvoudig databases voor configuratiebeheer (CMDB) en activabeheer te vullen. Onze klanten melden dat het hen slechts enkele minuten kost om de CMDB te vullen met inzichtelijke gegevens waardoor zij service kunnen verlenen in de context van informatie over activa om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen. Wanneer service- en activaprocessen en -gegevens nauw aansluiten bij betrouwbare gegevens in de CMDB, worden veel activiteiten en processen meer geautomatiseerd, efficiënt en responsief, wat leidt tot betere resultaten en betere service-ervaringen.

Probeer het vandaag nog

Met Ivanti Neurons for Discovery heeft u volledig zicht op uw activa en bent u uitgerust om de waarde van uw activa te optimaliseren en uw veiligheidshouding te verbeteren. Geen spreadsheets meer voor het bijhouden van de gegevens en geen fantoomactiva meer. Ivanti Neurons voor Discovery biedt u één enkele kennisbron in minuten i.p.v. dagen, voor nauwkeurige en bruikbare inzichten. Dus, stop met raden, eet uw M&M's op en laat Ivanti Neurons for Discovery zorgen voor uw activa-opsporingsbehoeften. Test het vandaag nog in uw omgeving. https://www.ivanti.nl/lp/cloud/trials/ivanti-neurons-free-trial


[1] Ivanti Survey: Aligning ITSM and ITAM Processes, Dec. 2019.

[2] https://www.enterprisemanagement.com/research/asset.php/3311