Deze week zetten we Denise in de schijnwerpers. Denise werkt 4 jaar als Support Engineer voor Ivanti op het kantoor dat is gevestigd in Den Bosch (NL).

Vertel ons iets over jezelf en wat je doet bij Ivanti

Al 18 jaar ben ik werkzaam in de IT. Ik ben begonnen als IT Administrator voor meerdere klanten, doorgegroeid naar project engineer en vervolgens IT-consultant. Ik weet nog heel goed de eerste keer dat ik met een van de voormalige RES Software producten in aanraking kwam. Het was mijn stage en was er al meteen weg van. De software RES PowerFuse en RES Wisdom waren snel producten die mij als IT-er erg hielpen om IT-omgevingen op een eenvoudige manier beheren, bouwen, onderhouden en migreren. Hoe eenvoudig of complex de omgevingen ook waren. De producten die een voor een allemaal functionaliteiten aan de eindgebruikers faciliteren en de IT-organisatie helpt dit zo eenvoudig en gestandaardiseerd mogelijk te doen waardoor je een stabiele omgeving kan aanbieden en ter gelijk de achterban hebt van een Supportafdeling die er echt ervoor gaat om vraagstukken en problemen zo snel mogelijk te verhelpen door net het stapje extra te zetten. En toen dacht ik; bij dat team wil ik horen!

Wat trok u aan voor een rol in technische ondersteuning

Afwisseling en diversiteit heb ik altijd al uitdagend gevonden. Bij Ivanti kan ik als Support Engineer functionele vraagstukken met technische oplossingen beantwoorden. Hoe leuk is dat! Een keer goed over na denken en dan proberen te automatiseren. Momenteel geeft ik support aan de producten Ivanti Workspace Control, Ivanti Automation en Ivanti Identity Director. Daarom kom ik in aanraking met ontzettend veel andere software die niet van Ivanti zijn en allerlei omgevingen van SMB tot Enterprise omgevingen. Dat is juist wat ik zie als uitdaging. Het contact met de klant en het samen bereiken van het einddoel is wat me hierin aantrekt.

Ook hebben we te maken met technische issues en bugs. Het leuke daarvan is dan weer om de gewenste functionaliteit naast het technisch gedrag te leggenen daarna dit dan weer over te brengen aan het Software Engineer team. Zij kijken met een hele andere blik op een case. Dat is erg interessant en ondanks ik niet kan programmeren is het juist leuk met die teams samen te werken.

Denk je dat vrouwen goed vertegenwoordigd zijn in technische rollen

Een lastige vraag om te beantwoorden. Ja en nee. Ik zou het zeker leuk vinden om een directe vrouwelijke collega te hebben. Er zijn er wel vrouwen die werken in de IT, maar ikzelf heb nog nooit een vrouwelijke collega gehad in dezelfde functie in het bedrijf waar ik op dat moment werkte. Ook bij Ivanti werken er alleen mannen in het team waar ik in zit. Waarom dit is, is denk ik gewoonweg deels te verklaren door persoonlijke interesse. Niet alles is daaraan te relateren. Als vrouw zijnde heb ik wel degelijk mijn obstakels moeten overwinnen. En ook in 2020 zijn er nog altijd (al dan niet onbewuste) vooroordelen die nadelig kunnen uitwerken.

Welk advies zou je geven aan een vrouw, of iemand die geïnteresseerd is in een carrière in technologie

Zelf vind ik niet dat het vrouw zijn iets mag zijn waardoor je niet een technische rol zou kunnen aangaan. Ontdek gewoon wat je leuk vindt, waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Zie jezelf niet als een vrouw die een technische carrière aangaat of rol vervult, maar zie jezelf als persoon.

En dat jij je meer moet bewijzen als een man; Ja, dat gaat je vast gebeuren. Maar nou en… Als jij het kunt dan kan je het! Laat dan ook zien wat jij kan! En op die wijze zal dit steeds meer uitvlakken.

Hoe blijf je gemotiveerd in de huidige werkomstandigheden vanuit huis?

De klanten en uitdagingen blijven hetzelfde. Of je nu op kantoor zit of thuis. Wel mis ik het fijne team waarmee ik samenwerk. Ik heb vóór Ivanti nooit een functie gehad waarbij ik altijd op 1 plek zat en elke dag naar hetzelfde kantoor ging. Maar de mannen waar ik mee in het team zit mis ik wel (ja, ik mis jullie). Iedereen heeft zo zijn eigen karaktertrekken (ook ik), maar het is een team dat (misschien wel daardoor) heel goed bij elkaar past en ook fijn is samen te werken. Op technisch vlak mee te kunnen sparren. Serieus, maar vooral ook beleven we veel plezier op kantoor. Een hele fijne sfeer. En ja, dat is wat ik wel mis. Via onze dagelijkse SCRUM-meetings die we al hadden is dat wel een beetje op te vangen en hebben ze ook momenteel 2x per dag. En natuurlijk weten we elkaar echt wel te vinden virtueel, maar het is toch anders.

Wie inspireert je

Ik heb niet iemand die me inspireert… Ik kan wel waarde hechten aan een goede manager of teamleider. Mijn manager bij mijn eerste werkgever heeft mij denk ik wel geholpen door in mij te vertrouwen, waardoor ik een goede start heb kunnen maken in de IT.

Degene waardoor ik überhaupt dacht over een functie in de IT is mijn moeder. Ik wist dus echt niet “wat ik later wilde worden” en zij gaf aan het altijd erg leuk te vinden als ze een probleem had met de computer op kantoor en de samenwerking met degene van IT die het dan wist op te lossen.

En tot slot, vertel ons drie zinnen die u zou gebruiken om Ivanti te beschrijven

  • Bied een geweldig scala aan producten aan die functionele vragen kunnen oplossen door technische oplossingen.
  • Internationaal bedrijf waarbij de medewerkers geven om iets goeds neer te zetten.
  • Het stapje extra mogen doen om juist de klant beter te kunnen helpen en dat biedt voor de medewerker dat het een uitdagendere functie is.