In tijden van nood en tegenslag is het belangrijk samen op te trekken. Het is de hoogste tijd de rangen te sluiten en samen sterker te zijn. Nederland komt tot een tijdelijke stilstand en opperste staat van urgentie door een ernstige virusbesmetting. 

Onze gedachten en steun gaan primair uit naar de families en dierbaren van de overledenen, de patiënten en alle zorgmedewerkers in de frontlinies om Covid-19 te keren. Zij die alle hulp bieden aan de geïnfecteerden en het leven zo veel mogelijk veilig stellen, maar ook diegenen die beleid moeten maken en uitvoeren. De fysieke en mentale gezondheid verdient alle aandacht. Ook de digitale wereld is verhoogde paraatheid gevraagd. Juist nu slaan ook de cybercriminelen toe, phishing mail met Corona updates of het platleggen van het Brno Universitair Ziekenhuis in Tsjechië, waar net een Covid-19 uitbraak gaande is.

Het dringende devies van de overheid is:” Vermijd sociale contacten om verspreiding te voorkomen en de pandemie tot een halt te brengen. Werk van huis daar waar dat mogelijk is.” De wereld komt tot een stilstand en de oude manier van werken is definitief voorbij. Een ernstige crisis als deze kan echter ook het beste in mensen naar boven halen, de creativiteit en saamhorigheid vergroten. Ivanti wil hieraan bijdragen en bedrijven en organisaties ondersteunen in hun digitale gezondheid. Hoe zorg je ervoor dat de bedrijfslaptops van de thuiswerkers veilig blijven en hoe geef je de thuiswerkers de juiste ondersteuning? 

Thuiswerken is goed mogelijk, ook in verhoogde aantallen, maar houd rekening met verhoogde cyberaanvallen. Vrijwel iedereen heeft thuis een goed werkende internetverbinding. Met documenten in de cloud kan men eenvoudig en redelijk veilig bij de documenten komen of er kan via internetverbinding worden gemaakt met een veilige virtuele werkplek. Veel van de thuiswerkers gebruiken een laptop van het werk om deze verbinding te maken. Meestal komt zo’n laptop een aantal keer per week op kantoor en wordt deze aangesloten op het bedrijfsnetwerk waar de laptop updates krijgt van de virusscanner, het besturingssysteem en kan er eventuele nieuwe software worden uitgerold. Bij thuiswerkers die een langere tijd thuisblijven, is dat niet zo vanzelfsprekend. 

Ivanti heeft verschillende oplossingen om laptops die zich buiten het bedrijfsnetwerk bevinden, gezond te houden. Deze oplossingen geven updates van goedgekeurde patches voor besturingssystemen en applicaties van derden via Ivanti Cloud of via een Cloud Service Appliance in de on-premises DMZ. De laptops thuis, ook wel endpoints genoemd, geven rapportages van scans en van het uitrollen van de patches via dezelfde methode terug aan de interne server. Zo blijf je altijd op de hoogte van de patch situatie van de endpoints en de servers van zowel binnen als buiten het bedrijfsnetwerk. Ook voor software distributie hebben we oplossingen. Mocht een thuiswerker een probleem hebben en werkt de internetverbinding nog wel, dan kunnen we tevens een Remote Control met het endpoint opzetten. Op deze manier kan een supportmedewerker toch meekijken met de thuiswerker en eventueel de machine overnemen. 

Wij bieden alle mogelijkheden om de endpoints van thuiswerkers veilig te houden en thuiswerkers te ondersteunen door middel van Ivanti Endpoint Manager:

  • Ivanti Antivirus
  • Patches voor Windows, Linux en MacOS en 1800+ 3rd party applicaties
  • Remote Control
  • Software distributie
  • Mobile Device Management
  • Hardware en software inventory

Samen zijn we sterker. Daarom bieden wij de Ivanti Cloud Service Appliance en / of Ivanti Cloud nu gratis aan tot en met 31 oktober 2020. Vul het aanvraagformulier in en we nemen zo snel als mogelijk contact met u op of neem contact op met uw Accountmanager voor meer informatie.

Blijf gezond en zorg dat de systemen ook gezond en beschermd zijn tegen verhoogde cyber aanvallen.

Patrick Kaak - Senior Sales Engineer, Ivanti.